PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1210}

12 małp

Twelve Monkeys
1995
7,6 222 tys. ocen
7,6 10 1 221512
7,8 67 krytyków
12 małp
powrót do forum filmu 12 małp

Inny tytuł

ocenił(a) film na 8

Film spoko, dobrze zagrany, zakończenie niespodziewane, ale, tytuł mógłby być inny, ponieważ "12 małp" to grupa ludzi, których podejrzewali o rozprzestrzenienie wirusa, a jak się okazało nie miały z tym nic wspólnego. Chyba, że filmu nie zrozumiałem...

ocenił(a) film na 9
Szajba

No wlasnie o to w tym chodzi. 12 malp od poczatku towarzyszy widzowi i bohater jest na tropie tej "organizacji" ze sie tak wyraze. To ze na samym koncu wyjasnia sie, ze to nie o nich chodzilo niczemu nie szkodzi, ale zagadka zostaje rozwiazana.

ocenił(a) film na 8
Elizeusz

No i właśnie mi to się nie podoba. Uważam, że mogli inaczej to zatytułować. Nie pytajcie jak bo nie wiem, ale nie 12 małp bo jak mówiłem jest grupą ludzi, która jest tylko do prawie samego końca podejrzewna o rosprzestrzenienie wirusa, a jak się okazuje była błędnym podejrzeniem.

ocenił(a) film na 10
Szajba

Szajba o to w tym chodzi . Widz miałbyć przez cały czas wprowadzany w błąd. To widać gołym siusiakiem ;p . A co do gry aktorskiej to "dobrze zagrane" to chyba trochę za mało powiedziane xD . Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
tyler_4

„Szajba o to w tym chodzi”
Możliwe…

„Widz miałbyć przez cały czas wprowadzany w błąd.”
Możliwe… ale mogli to zrobić w inny sensowniejszy sposób np. scenariuszem, grą aktorską, albo czym innym. Bo za pomocą tytułu nie powinni nas wprowadzać w błąd, bo to bez sensu uważam.

„"dobrze zagrane" to chyba trochę za mało powiedziane xD”
Bard Pitt i Bruce Willis pokazali najwyższy poziom. Reszta odbiega od nich, więc oceniam na miano dobrej.

Szajba

Mi tytuł odpowiada i jest odpowiedni.Przecież gdyby te chłopaki z "12 małp" nie zrobiły takiej zadymy z "ukradnięciem" ojca Brada Pitta, to by do tego nie doszło!!! Ojciec Brada Pitta siedziałby w pracy i panowałby,pilnował tych wirusów.A takto jego kolega, podczas jego nieobecności ukradł wirusa.Proste?

Szajba

Faktem jest, że tytuł przed oglądnięciem wydaje się idiotyczny, to prawda.

ocenił(a) film na 9
Szajba

SPOJLER!