Mam ostatnio pecha oglądać filmy - w mojej opinii - przeciętne. Ciekawy temat, ale zakończenie łatwe do odgadnięcia, choć jak tu czytam są przeróżne interpretacje..... Wydaje mi się jednak mimo wszystko, iż Cole naprawdę poruszał się w czasie ale historii nie da się zmienić i dlatego wyszłó co wyszło
Dobra interpretacja, tez tak uwazam ale powiedz mi jekiego ty oczekiwales(as) zakonczenia (czekam na propozycje) bo ja uwazam ten film za idealny, Klimat i zdjecia-majstersztyk (troche pod miasto zaginionych dzieci), swietna gra aktorska- zwlaszcza Pitt i zakonczenie takie jakie byc powinno, dajace do myslenia. Moim zdaniem jeden z najlepszych filmow w swoim gatunku.
zgadzam się w pełni.
cieszę się, że obejrzałem ten film dopiero niedawno, bo jestem pewien, że gdybym się za niego zabrał parę lat temu to zupełnie bym się pogubił. średnia ocena prawdopodobnie taka niska jest właśnie przez te setki 15latków, które z mętlikiem w głowie wyłączały film po 20min.
cudo, nie film.
Przeczytaj to: http://www.film.org.pl/prace/12_malp.html moze teraz zakonczenie filmu nie bedzie juz takie jednoznaczne i latwe do odgadniecia:P