PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1210}

12 małp

Twelve Monkeys
1995
7,6 222 tys. ocen
7,6 10 1 221512
7,8 67 krytyków
12 małp
powrót do forum filmu 12 małp

film swietny. niestety pewnym pechowym trafem nie obejrzalem ostatnich kilka minut przed napisami. koles ginie... i? moze mi ktos opowiedziec co sie dalej dzialo? cos nie trzyma mi sie kupy...

ocenił(a) film na 9
gunstar

ginie.. no i 5 000 000 000 ludzi też.. choć podobno jest pani z ubezpieczeń.. ale wydaje mi się że ubezpiecza tylko 1 %..

pepe_28

i to ma byc ten 'zaskakujacy koniec'?
---
dzieki pepe_28 :)

ocenił(a) film na 9
gunstar

dlaczego miałby być zaskakujący.. jest bolesny

pepe_28

nie chcialem zebys zrozumial mnie zle, ale liczylem na jakies sensowne zakonczenie... nie, to nie bylo zakonczenie. to jest jedna wielka petla. mam racje?

ocenił(a) film na 9
gunstar

z której to wynika że przeszłości za bardzo nie da się zmienić.. chyba

ocenił(a) film na 10
gunstar

Tak, z filmu wynika jasno, ze poczatek swiata i koniec swiata i to co jest pomiedzy nimi jest juz zaplanowany! jezeli jutro nie zobaczysz siebie z przyszlosci jak do siebie przychodzisz. Tzn. ze w przyszlosci nie cofniesz sie w przeszlosc do jutrzejszego dnia by zobaczyc siebie ;) w "Powrot do przyszlosci" interperetacja czasu byla inna. ta z "12 malp" zdecydowanie mi sie bardziej podoba.

co do tej kobiety - zadaniem Cole'a i pozniej takze tej kobiety, nie bylo zapobiegniecie virusowi tylko zodbycie probki virusa. Bo ci naukowcy wiedzieli, ze przeszlosci sie nie da zmienic!

pepe_28

nie chcialem zebys zrozumial mnie zle, ale liczylem na jakies sensowniejsze zakonczenie... nie, to nie bylo zakonczenie. ten film jest jak jedna wielka petla, tam gdzie znajduje sie koniec - zaczyna sie poczatek