PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1210}

12 małp

Twelve Monkeys
1995
7,6 222 tys. ocen
7,6 10 1 221512
7,8 67 krytyków
12 małp
powrót do forum filmu 12 małp

chcialbym dowiedziec sie kto wykonuje ten wspanialy utwor i jaki jest jego tytul,mam tu na mysli utwor w ktorym co jakis czas mazna uslyszec jakby dzwiek katarynki albo podobnego "instrumentu".

autorem muzyki jest Paul Buckmaster

nagranie o którym piszesz to być może 'Introduccion' czy jakoś tak, gdzieś mi się obiły tytuły o oczy, gdyż poluję na album z muzyką do tego filmu, niestety z marnym skutkiem ;-]

pozdrawiam

303

aha, naktnąłem się też niedawno na DJ Large - 12 Donkeys, jest to szwedzki producent hiphopowy (współpraca z grupą Looptroop), który przy tworzeniu tegoż nagrania był najwidoczniej zainspirowany motywem przewodnim z dwunastu małp, warto posłuchać

303

do 303- jeśli możesz daj jakiś link do tego kawałka o którym napisałeś wyżej. z góry dzięki.

cannabinol

a tak przy okazji- zobaczyłem twoje ulubione filmy. ciekawe propozycje, ale nie moge zrozumiec co tam robi straszny film 4.

cannabinol

chodzi Ci o DJ Large? nie mam tego, słyszałem tylko w filmie Friendly Fire. jeśli napisze mi ktoś jak w prosty sposób zgrać kawałek dźwięku z pliku .avi to nie będzie problemu

ocenił(a) film na 10

"dźwięk katarynki" ? <lol>. Zabrzmiało to zabawnie. Jak dla mnie to jest ewidentny akordeon (oczywiście mogę się mylić). Mnie też bardzo zaintrygował ten motyw. Moim zdaniem oddaje taki niebanalny, a jednocześnie trochę smutny klimat tego filmu.

Natos

Jasne ze to akordeon !! ma to na kompie prosze pisac na gg 6118754 albo na emaila to wysle: wojciech_tg@o2.pl

ocenił(a) film na 7
Maldrin

Na Bearshar'u znajdziecie utwor pod nazwa: 12 monkeys-22-introduction(12 monkeys theme reprise).Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Maximus_D_M_

lub po prostu wpiszcie Introduction-program znajduje dokladnie 1 plik z tym utworem;/ .Jest tez kilka innych utworkow z filmu:)

Maximus_D_M_

to coś złe tytuły macie na tym bearshare http://img409.imageshack.us/img409/4620/00coverbackci2.jpg