PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1210}

12 małp

Twelve Monkeys
1995
7,6 222 tys. ocen
7,6 10 1 221512
7,8 67 krytyków
12 małp
powrót do forum filmu 12 małp

Po obejrzeniu filmu siostra się mnie zapytała czemu wszyscy zapomnieli kim była armia dwunastu małp? Myślałem że im się coś z pamięcią stało, ale wtedy jak Cole zapamiętał chłopca rzekomo uwięzionego w studni?
Kto mi odpowie (i mojej siostrze ;P) na to nurtujące pytanie?

ocenił(a) film na 8
niezbedny

film oglądałem jakiś czas temu więc nie jestem pewien czy dobrze pamiętam, ale o Armii pamiętano, popełniono jednak błąd przypisując im jakoby to oni byli odpowiedzialni za zarazę...

musiałbym ten film jeszcze raz obejrzeć, podobał mi się.

ocenił(a) film na 10
theprv

o armii chyba zapomnieli, bo to cole na początku filmu odkopał ze śniegu napis :we did it: i stąd byly te podejrzenia

ocenił(a) film na 10
niezbedny

nie pamietali bo kto miałby pamietac o grupce idealistów która w gruncie rzeczy nie potrafiła sie za bardzo wylansować (dziwne słowo w tym kontekście) jedyne co mogło by bardziej uniesmiertelnic ich działalnosc to własnie ten pomysł z wypuszczeniem zwierzat ale we właściwym czasie, a nie w dniu, kiedy wybuchła epidemia ich wybryk został poprostu przyćmiony przez bardziej "pomysłową" osobę, a raczej jej dzieło i kto w takich okolicznosciach zapamietal by o zwierzatkach i armii gdy świat stanoł na skraju zagłady
oczywiscie nikt ówczas nie zindyfitykował armii z epidemią nie było poszlak, stało sie to poprostu pózniej przez bład domniemywan Cole'a i naukowców