Po obejrzeniu filmu siostra się mnie zapytała czemu wszyscy zapomnieli kim była armia dwunastu małp? Myślałem że im się coś z pamięcią stało, ale wtedy jak Cole zapamiętał chłopca rzekomo uwięzionego w studni?
Kto mi odpowie (i mojej siostrze ;P) na to nurtujące pytanie?
film oglądałem jakiś czas temu więc nie jestem pewien czy dobrze pamiętam, ale o Armii pamiętano, popełniono jednak błąd przypisując im jakoby to oni byli odpowiedzialni za zarazę...
musiałbym ten film jeszcze raz obejrzeć, podobał mi się.
o armii chyba zapomnieli, bo to cole na początku filmu odkopał ze śniegu napis :we did it: i stąd byly te podejrzenia
nie pamietali bo kto miałby pamietac o grupce idealistów która w gruncie rzeczy nie potrafiła sie za bardzo wylansować (dziwne słowo w tym kontekście) jedyne co mogło by bardziej uniesmiertelnic ich działalnosc to własnie ten pomysł z wypuszczeniem zwierzat ale we właściwym czasie, a nie w dniu, kiedy wybuchła epidemia ich wybryk został poprostu przyćmiony przez bardziej "pomysłową" osobę, a raczej jej dzieło i kto w takich okolicznosciach zapamietal by o zwierzatkach i armii gdy świat stanoł na skraju zagłady
oczywiscie nikt ówczas nie zindyfitykował armii z epidemią nie było poszlak, stało sie to poprostu pózniej przez bład domniemywan Cole'a i naukowców