To po prostu nie realne, żeby tylu ludzi dobrowolnie się zgodziło na taką grę.W finale 4 kule w
bębenku,tylko czekałem, aż karzą im włożyć piątą, a oni by grali dalej nawet przy sześciu.Głupota.
nierealne? co w tym nierealnego? ludzie z marginesu, ludzie przećpani albo zastraszeni - w każdym większym mieście USA znajdziesz takich pełno. zresztą - jakie USA?? POLSKA. słyszałeś co się dzieje w Krakowie. kolesie zabijają się na ulicy MACZETAMI!! czyli wchodzą w środowisko kibicowsko-przestępcze i na starcie wiedzą, że jak będą mieli pecha to 14 kolesi zadźga go nożami i tasakami. różnica? nie ginie ich tylu naraz co tutaj w jednej rundzie. w Krakowie ostatnim czasie takich kibiców zginęło ok 5. razy 3 albo cztery większe miasta i masz nagle 20 osób, wolnych, ale przećpanych, znudzonych życiem, pozbawionych perspektyw i środków do życia.to jest film fabularny a nie dokumentalny, ale pokazuje realne podejście ludzi, tylko że bardziej przejaskrawione. uwierz mi - gdybyś miał 1mln dolarów przy sobie i pistolet, to nie jeden spróbowałby Cie zarąbać - zaryzykował, wiedziałby że masz broń, ale i tak by spróbował. jeśli też miały pistolet to szanse obydwaj macie 50:50. więc nie mów o tym, że ludzie nie są gotowi ponieść ryzyka żeby osiągnąć bogactwo
Bajka? No nie pier*ol Sherlock'u! Dziękuję, że napisałeś bo ja myślałem, że to jest oparte na faktach. Jak masz zamiar oglądać filmy przez pryzmat realizmu, to możesz od razu odpuścić sobie 99% filmów.
Jak dla mnie lekko przewidywalny, ale zakończenie na plus. Parę niedociągnięć jest, ale nie zważając na to jest spoko.
A kto powiedział, że film musi być realny? Jak oglądasz np. batmana albo hobbita to też mówisz, że film do bani bo jest nierealny? Co kogo obchodzi czy w rzeczywistości znaleźliby się ludzie chętni do takiej gry? Zresztą goście już Ci odpowiedzili na to pytanie- widocznie nie załapałeś.
Genralnie oglądając filmy fantasy czy powiedzmy horrory nastawiam sie z góry na to , że dostane historie zmyslona.Wtedy wszytko w porządku, taka konwencja, ale ten film dzieje się podobno w świecie rzeczywistym?
bardzo często w takich zawodach kiedys brali udział ludzie ktorych zycie stało na skraju załamania psychicznego (lub bez wyjścia) lub tacy, których zmuszano, a nikt o tym nie wiedział. takich ludzi było zawsze mnóstwo. zaklady były duże bo każdy liczył na to że komus "wypali" ale srodek cięzkości często sprawiał zawód publicznosci. Dobry film choć z psychologicznego punktu widzenia drastyczny.