Super filmik:) Dawno już nie oglądałem dobrego horrorka, który przyprawił mnie o dreszczyk na plecach;d Klimacik był, John Cusack zagrał nieprzeciętnie;) Co tu dużo gadać... film rewelacyjny dlatego 9/10! polecam;)
Zgadzam się z Tobą w 100%. Naprawdę świetny film. Świetna fabuła na 10, dobra gra aktorska 9/10, scenografia 8,5/10. Film był świetny, też dawno nie oglądałem tak wciągającego horroru. Może nie bałem się jakoś nadzwyczajnie, ale fabuła sprawiła, że był to dla mnie bardzo dobry horror. Napięcie grozy i pewnego lęku przed tym co się stanie dalej w filmie jest cały czas stopniowo budowana, od samego początku. Niektóre elementy zaskoczenia były naprawdę straszne, a oglądając film cały czas czuje się pewien lęk i niepewność. Dla Stephena Kinga należą się moim zdaniem owacja na stojąc za napisanie takiego opowiadania.
Świetny film, nie ma co. Tak powinny wyglądać prawdziwe horrory, a nie jak Teksańska masakra czy tego typu podobne filmy.
POLECAM OBEJRZEĆ!!!
Tak w ogóle zastanawiam się co się w tym filmie nie podobało osobom, które słabo oceniają ten film?? Co było za mało krwi? Za mało potworów? Mutantów, których celem zabić jak najwięcej ludzi? Nie, tego w tym filmie nie było, ale był tu bardzo dobry inny element, który może spowodować u nas strach i lęk. Jest to nasza psychika. Jeśli ogląda się ten film w ciemnym pomieszczeniu, jest cisza, dobre nagłośnienie i nikt nam nie szeleści za uchem opakowaniem po chipsach, to mamy odpowiedni klimat, aby oglądać ten film. Wczuwamy się w rolę głównego bohatera. To my jesteśmy pisarzem książek o duchach, to właśnie my przeżywamy koszmar! Nasza psychika jest poddana próbie. Boimy się, że to nigdy się nie skończy. Boimy się, a nie tak jak oglądając niektóre filmy brzydzimy się! Właśnie to jest prawdziwy, dobry horror.