1408

2007
6,8 275 tys. ocen
6,8 10 1 274603
6,5 31   krytyków
1408
powrót do forum filmu 1408

ocenił(a) film na 5

OglądAłEM wersje reżyserską, bo podobnbo lepsza. Sam film jest dosyć klimatyczny dzięki niepokojącym dźwiękom i muzyce w tle, przynajmniej na początku. Potem robi się jeden wielki chaos, czasami jest lepiej czasmi gorzej. Jedyna scenka jaka zmroziła krew w żyłach moim zdaniem to ta, gdy w otworze wentylacyjnym bohater "spotyka" pewnego truposza. I sama ucieczka jak w koszmarze4 sennym. Charakteryzacja średnia, ale scena na pewno jedna z lepszych.
Film mi się nie podobał, bo jak napisałem wczesniej był zbyt chaotyczny. Czytałem oryginał papierowy Kinga. Straszny jak cholera! Film taki nie był. Ale i tak jak na nową produkcję, które z reguły się nie udają (chodzi o adaptacje Kinga), wypada nienajgorzej.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Grabarz_14

wlasnie mnie ten truposz w otworze wentylacyjnym w ogole nie przestraszyl, wrecz przeciwnie brehtalem z niego bo mi troche przypominal Smeagola z Wladcow pierscienia:P

ocenił(a) film na 5
Pijany_Mistrz

Wiem, że kiczowaty, ale sama ta sscena jak ten truposz gonił go po tych zakamarkach otworu wentylacyjnego robila swoje.

ocenił(a) film na 5
Grabarz_14

Wiem, że kiczowaty, ale sama ta sscena jak ten truposz gonił go po tych zakamarkach otworu wentylacyjnego robila swoje.

ocenił(a) film na 5
Grabarz_14