1408

2007
6,8 275 tys. ocen
6,8 10 1 274592
6,5 31   krytyków
1408
powrót do forum filmu 1408

Trzymający w napięciu, ciekawy, intensywny - gratuluje! jest to pierwszy horror który tak pobudził moje emocje... Wszystkie horrory które, żem oglądał wzbudzały we mnie.... mdłości ;) ten film akurat zasłużył na mój entuzjazm, oprócz kiepskiego początku i kiepskich efektów specjalnych, naprawdę zrealizowany został dość dobrze. Różni się faktycznie od książki ale nie mogę ich porównać... Książka jak i film zasługują na uznanie... ;)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
arek123i123

Horrory chyba trzeba po prostu lubić. W życiu obejrzałem może 5, dzisiaj stwierdziłem, że może się przełamię i obejrze jakiś, ktoś mi polecił akurat ten. I znowu się zawiodłem. Nie trawię filmu, który jest nastawiony tylko na straszenie oglądającego. Kompletnie nic poza tym w horrorach nie dostrzegam. Jak dla mnie film wygląda tak gadka -> straszna akcja -> gadka -> straszna akcja. Podczas gadki takie flaki z olejem, że aż prosi się o przewinięcie.

ocenił(a) film na 9
Lechu1777

Owszem masz rację, Horrory trzeba po prostu lubić ;) ja nie jestem ich zbytnim fanem, ale czasami obejrzę. Ja gdy słyszę słowo "HORROR" to mam nadzieje że film taki sprawi że będę się bał, ale i tu jak i w innych horrorach nie jestem w stanie się przestraszyć.
jednak ten film urzekł mię, chociaż nie wiem dlaczego. ;)

ocenił(a) film na 8
arek123i123

no wiesz... ciężko jest się przestraszyć, bo to tylko film.. wiele też od wieku zależy, ja pamiętam jak za "gnojka" oglądałem film "To" na podstawie też powieści Kinga... no i nie powiem.. bałem się :) podobnie jak za małolata "Krugera" oglądalem.. teraz te filmy to dla mnie są komedie:)