Coś filmweb się zapuszcza, natrafiam na coraz więcej filmów, których premiera odbyła się już dawno dawno, a tu nadal nie można oceniać... A co do 'Królików'. Gdyby Ritchie chciał zrobić coś w stylu 'Crank' to powstałby film bliźniaczo podobny do tego. Historia została zapleciona w sposób genialny, właśnie za pomocą chwytu nazwanego 'strzelbą Czechowa' czyli w skrócie wykorzystywaniu wprowadzonych już elementów lub bohaterów fabuły do innych zadań, wplecenia ich w dalszą historię i nadawania im kolejnych znaczeń. Poyartowi wyszło to nawet jeszcze lepiej niż wspomnianemu Anglikowi, wielkie, wielkie brawa i słowa uznania, jak i za sam scenariusz. Świetnie przemyślany, dość prosty pomysł został nakręcony w naprawdę niebanalny sposób. Jeśli coś ma mi przeszkadzać to jedynie zbyt dużo efektów specjalnych, wplatanych czasami w miejscach zupełnie zbędnych, również muzyka czasami nieco gryzie się z ekranem. Mimo to jest naprawdę bardzo dobrze, daję osiem z głośnym żądaniem większej ilości takich filmów.
Ja jestem zachwycona tym filmem, chociaż po pierwszych 15 minutach, marudziłam chłopakowi, że "znowu strzelanina". Świetnie pogmatwane wątki, wartka akcja, fajny finał. Chętnie bym wstawiła ósemkę, gdyby Filmweb pozwolił.
To jest ten problem i co gorsza nie bardzo wiadomo, co z tym zrobić. Gdzieś na forum przewijał się temat, w którym można było wpisać filmy po premierze lecz bez oceniania, jednak koło miesiąca temu wpisałem kilka tytułów, dotąd odblokowane nie są. I niby można napisać do administracji, ale ona śpi... Brakuje tu kogoś, kto by to ogarniał i za wszystko odpowiadał, czy za odblokowywanie takich filmów czy za usuwanie widm - filmów anulowanych a nadal figurujących w bazie czy nawet dubli.
Tu nie o to chodzi, niech wydadzą trochę kasy i skrypt można przy tworzeniu takiej strony film że premiera tego i tego . I samo będzie się zmieniać :)
Ależ taki skrypt na pewno jest! Tylko właśnie chodzi o 'premiera tego i tego', o ile z tymi bardziej znanymi filmami jest w porządku, o tyle kina domowego, niszowego czy z krajów z kinematografią mniej popularną w Polsce (jak właśnie króliki) nikt specjalnie nie pilnuje i dat premiery nie uzupełnia. Wpisany jest tylko rok i jak nikt się nie zorientuje to nie pozostaje chyba nic innego, jak czekać na 1 stycznia 2013, kiedy najprawdopodobniej odblokuje się możliwość oceniania.