PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

jako osoba która tego filmu jeszcze nie widziała nie bede sie wypowiadać na temat fabuły itd.chce zwrócic tylko uwage na jedna istotna kwestie-dlaczego skoro wszyscy tak krytykuja ten film i żaluja że na niego poszli to czemu to zrobili,czemu na ten obraz sa tak oblegane seanse że trzeba rezerwować bilet conajmniej tydz wcześniej?czemu tak jest?czy to hipokryzja czy zrezcywiscie idzie sie do kina po to żeby sie utwierzdić w tym że naprawde nie warto?jedno jest pewne to jeden z filmów w ostatnim czasie który ma najwieksza ogladalność...
to wszystko na ten temat

ocenił(a) film na 4
estrella

a dlaczego próbujesz potrawy, której wcześniej nie jadłeś?

może równanie Ci pomoże:

dobry marketing + ciekawość = pełne sale kinowe

no chyba, że masz zdolności profetyczne i już doskonale wiesz, że film Ci się spodoba/nie spodoba.

nie rozumiem takich ludzi jak Ty. myślicie, że ludzie zawiedzeni filmem zdawali sobie sprawę, że się nim zawiodą? mogli przypuszczać - oczywiście. ale przypuszczenia to nie pewność. a żeby mieć pewność, trzeba ruszyć dupę do kina.

czy to tak ciężko zrozumieć?

ocenił(a) film na 2
toperzniet

Ja też nie byłem na filmie, albowiem wiem, czego się spodziewać po Emmerichu. Ale i we mnie było coś takiego, żeby pójść, bo a nuż koleś się nawrócił i nie tylko efekty, ale i w miarę prawdopodobna a nie bzdurna, jak w poprzednich filmach, fabuła mu w głowie. Więc nie dziwię się ludziom, którzy poszli na film i, jak tutaj czytam, srodze się rozczarowali, i swój żal wyrażają na forum. Bo nastawili się na kino katastroficzne a otrzymali film przygodowy z pełną dziur i patosu fabułą.