PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=433913}

2012

2009
6,2 273 tys. ocen
6,2 10 1 273265
4,7 34 krytyków
2012
powrót do forum filmu 2012

No mam juz wersje Blu-Ray .Wczoraj odpalilem na mojej plazmie 70 cali.Film oceniam na 2/10 efekty specjalne robiono chyba na atari,ewentualnie na commodore 128.Główny bohater jest wyprany z emocji a final filmu jest do przewidzenia od samego poczatku.Jak dla mnie najwieksza porazka tego roku! Złote Maliny murowane w kazdej kategori,zwlaszcza w efektkach specjalnych

ocenił(a) film na 8
Glock

No dobra, trzeba by trochę sprostować powyższą wypowiedzieć, a więc:

Primo: plazma 70 cali to wydatek rzędu 90 000 zł, rzadko kto ją ma, lepiej już kupić dobry rzutnik.

Secundo: film 2012 miał swoją premierę kinową nie całe 3 tygodnie temu więc w jaki sposób mógł zostać wydany na blue-ray'u (???)

Tercio: Efekty specjalne są naprawdę na wysokim poziomie, lepszych efektów w innych filmach nie widziałem.

Quarter: Jak możesz film uważać za największą porażkę tego roku (???) to pozostawię bez komentarza.

Żeby nie było wątpliwości to moja ocena: 7/10

Pozdrawiam
STALKER

ocenił(a) film na 6
STALKER_pl

takie sprzęciki to można kupić taniej - za 10000zł około

co do premiery na blu-ray to wiadomo, że jeszcze jej nie było i długo jej nie będzie - w usa na blu-ray pojawi się około kwietnia 2010 roku, a w Polsce...

efekty specjalne są raczej na przeciętnym poziomie - niekedy widać było komputerową animację, szczególnie na początku filmu, kiedy główni bohaterzy uciekali w limuzynie przez katastrofą, no i szczególnie to te fantastyczne wyskoki wyglądały przeciętnie
jednak na siłę można powiedzieć że efekty były dobre, ale napewno były filmy z lepszymi efektami...

porażka tego roku? na pewno nie, ja dałbym nową piłę, ew. final destination 4

ocena 2012 - 6

a tak w ogóle to jakaś marna prowokacja...

ocenił(a) film na 6
STALKER_pl

takie sprzęciki to można kupić taniej - za 10000zł około

co do premiery na blu-ray to wiadomo, że jeszcze jej nie było i długo jej nie będzie - w usa na blu-ray pojawi się około kwietnia 2010 roku, a w Polsce...

efekty specjalne są raczej na przeciętnym poziomie - niekedy widać było komputerową animację, szczególnie na początku filmu, kiedy główni bohaterzy uciekali w limuzynie przez katastrofą, no i szczególnie to te fantastyczne wyskoki wyglądały przeciętnie
jednak na siłę można powiedzieć że efekty były dobre, ale napewno były filmy z lepszymi efektami...

porażka tego roku? na pewno nie, ja dałbym nową piłę, ew. final destination 4

ocena 2012 - 6

a tak w ogóle to jakaś marna prowokacja...

ocenił(a) film na 7
STALKER_pl

"Tercio: Efekty specjalne są naprawdę na wysokim poziomie, lepszych efektów
w innych filmach nie widziałem."

Myślałem że efekty w 2012 przebiją te w T:ROTF(L), tak się jednak nie
stało. T:ROTF(L) dalej króluje jeżeli chodzi o efekty. Teraz jedynie Avatar
może zrzucić robociki z piedestału chociaż i to będzie trochę inna bajka.

Glock

Może masz 2012... tylko może nie to 2012?? Ja znalazłem co najmniej 3 filmy o takim tytule :)