Czy wy również sądzicie, że film zasługuje na miano komedii? Żenującej komedii? Ten film był tak przewidujący, nawet gdyby główni bohaterzy byli oblani benzyna i stali by w wielkiej benzynowej kałuży i komuś by spadł papieros, to i tak udało by im się uratować.
I dziw, że ktoś wydał na takie COŚ tyle kasy...
Film rzeczywiście był śmieszny, ale nie żenująco śmieszny. Szczęście bohaterów było nierealne, ale nie poszłam na ten film, żeby się nad tym zastanawiać. Ten obraz chciałam zobaczyć dla efektów. I nie zawiodłam się.
Ale, czego by nie mówić o nim, naśmiałam się lepiej niż na niejednej komedii ;P
Aha, czyli to, że cały świat był zniszczony przez straszliwe klęski, zginęło tysiące ludzi jest dla Was śmieszne? Wiem, że było tam dużo typowo amerykańskich scen, jak np. że główym bohaterom zawsze udawało się wyjść cało ze wszystkich niebezpieczeństw, uciec na czas itd. Ale na prawdę nie widze nic śmiesznego w całokształcie i tematyce filmu. Przecież to tragedia, tymbardziej, że to wszystko to głównie wina ludzi, to przez nas jest globalne ocieplenie i to przez nas może się to stać. A większości nawet nie przyjdzie to do głowy a potem będą płakać. Tsaa, powodzenia.
wątpie zeby sie zdarzyło naprawdę akurat taki scenariusz.. nawet jeśli to to by sie nie działo w przedziale 48 h tylko kilkuset lat.. ludzie są durni.. jak coś mi się nie podoba lub nie rozumieją filmu to od razu komedia i beznadziejny...........;/ doomsday 2012 to jest dopiero komedia! i z tego mozna się pośmiać......;/