Czy tylko mi sie wydaje czy rating filmow na tej stronie to totalna manipulacja. Jakim cudem ten film
ma 7.2? Przeciez to totalne dno , zero gry aktorskiej, Tatum nadaje sie na tanczenie o marzenia ,
jest najgorszym aktorem w tym filmie ( chociaz tutaj w ogole nie widze godnego polecenia aktora ).
Fabula + dawka humoru jest rowna filmom pana SA wardega ( ludzie nie zdaja sobie sprawe ze
one sa rezyserowane). Dobrze ze istnieja strony internetowe na ktore moge ogladac takie filmy
przez 10 min a potem je wylaczac i dla odmiany wlaczyc cos ambitniejszego ( w tym wypadku nawet
"Barwy szczescia" sa ambitniejsze).
ocena 7,2 to nie manipulacja. Po prostu ludzie, którzy się zdecydowali wydać pieniądze na bilet i pójście na ten film do kina to ludzie lubiący tego typu głupie, amerykańskie komedie. Nie zwracają uwagi na grę aktorów czy fabułę tylko na to im absurdalniej i niemożliwie coś wygląda - tym jest śmieszniejsze. Teraz jak film już wyszedł na dvd i jest go "łatwiej" zobaczyć to ta ocena spadnie. Zresztą taka kolej rzeczy tyczy się każdego filmu i głupiego i ambitnego
Ale przecież nie każdy film musi być intelektualnym i ambitnym kinem, bo wtedy byłoby po prostu... nudno.
Takie filmy, które mają swój humor, swoją specyfikę i swoje aktorstwo też muszą być.
Tutaj mamy wiele nawiązać do innych filmów, albo nawet do samych aktorów biorących udział w filmie. Mi się to podobało i dobrze oceniam ten film, ale wiem, że to nie jest żadne ambitne kino.
A co do stwierdzeń typu: "Przeciez to totalne dno , zero gry aktorskiej", to ja zawsze radzę powstrzymywać się od takich rzeczy. Tym bardziej bez jakichś argumentów. Bo właśnie od takich słów zaczynają się wszystkie wojenki filmwebowe. Wszystkie wrzuty na filmy ocenione inaczej, itp., itd.
Pozdrawiam.
Ale o czym ty piszesz? Ten film jest totalnym dnem. Gra aktorska przypomina mi kac wawa. Znajdz mi jedna smieszna akcje, smieszny tekst, to dam temu filmowi wiecej niz 3. Bezplciowy Tatum i jego wieczna mina na "dziubka" do tego jego starania bycia fancy i cool... przykro mi ale nie masz racji. Hangover jest filmem maloambitnym ale smialem sie nie na sile. A prxy tym chlamie ? Wylaczylem film szybciej niz go wlaczylem. Moze ci sie ten film podobl, gratuluje. Kac wawa tez sie komus podobal dlatego nie mam o czym z toba rozmawiac. Mnie takie filmy bolą.
Ale jak mam Cię przekonać skoro masz już wyrobioną opinię, mimo że nie obejrzałeś filmu całego.
Do tego "Kac wawa tez sie komus podobal dlatego nie mam o czym z toba rozmawiac."
To w końcu mam Ciebie przekonywać, jeśli nie masz o czym ze mną rozmawiać?
Nie przekonasz mnie do tego filmu. Jestem ambitnym kinomanem i absolutnie brzydze sie takimi filmami. Ktos nakrecil ten badziew tylko po to zeby czlowiek takiej wyobrazni i inteligencji jak ty go ogladnał. Zaloze sie ze gustujesz w serialach typu Big bang teory lub hozy doktozy...
ja patrze na ten film przez pryzmat tego, że to jest jawne "kręcenie beki", jak się teraz mówi wśród młodzieży, z prawdziwych filmów akcji. ja bym to zaliczył do parodii, bo aktorzy przez większość filmu odstawiają błazenadę :) może nie jest to mądry film ani dobry film, ale dla czystego zabicia czasu można obejrzeć :) nonsens goni nonsens i to jest w tym filmie śmieszne, nic więcej :)
Ja za to założę się, że nie znasz podstawowych zasad ortografii. Taki z Ciebie "ambitny" kinoman. :)
"badziew tylko po to zeby czlowiek takiej wyobrazni i inteligencji jak ty go ogladnał. "
No właśnie zgadzam się. Człowiek pozbawiony wyobraźni i z inteligencją równą 30, jak Ty, niestety nie zrozumie tego filmu.
Pozdrawiam bardzo ironicznie :)
Na Twojej liście jest cała masa filmów, które można uznać za kiczowate lub zbyt „hamerykańskie”, ale na pewno nie można by ich zaliczyć do kina ambitnego. Mimo to dajesz im noty powyżej 6.
No tak, nie obejrzałeś a komentujesz. Ktoś kto daje jedynkę od ręki nie jest godny posiadania konta na filmwebie. Żadna recenzja Twojego filmu nie może być potraktowana poważnie.
Udała ci się ta prowokacja. Naprawdę się uśmiałem :)
PS.Najbardziej mnie rozbawiło jak się nazwałeś ambitnym kinomanem (Człowiek ze stali 10/10) dobre :)
Liczę że niedługo znów coś napiszesz :)
ogólnie uwielbiam oburzenie "ambitnych kinomanów" przy takich filmach, ludzie bez poczucia humoru i dystansu do siebie i świata :)
Wywlekasz tytul filmu ktory dostal ode mnie taka ocene za efekty specjalne oraz sposob w jaki reżyser przedstawil historie typa w rajtuzach w mroczniejszym klimacie niz dotychczas. Przeciez dzieki temu filmowi pierwszy raz ogladalem Supermana i poczulem ze ogladam film a nie typa nastepna bajke z tej serii. Moze ty jestes zdziwiony tym ze np latal ja natomiast nie. To sf.
Odpowiedz wyzej to pomylka, tablet mnie drazni. Tu jest to co chcialem napisac :
Wywlekasz tytul filmu ktory dostal ode mnie taka ocene za efekty specjalne oraz sposob w jaki reżyser przedstawil historie typa w rajtuzach w mroczniejszym klimacie niz dotychczas. Przeciez dzieki temu filmowi pierwszy raz ogladalem Supermana i poczulem ze ogladam film a a nie nastepna bajke z tej serii. Moze ty jestes zdziwiony tym ze np latal ja natomiast nie. To sf.
p, s fan akademii policyjnej i brzyduli... chce ze mna rozmawiac na temat gustu filmowego..
22 jumper street to totalne badziewie i tylko czlowiek z umyslem fana kiepskich lub kac wawy moglby czerpac z tego filmu jakas radosc.
Teraz tylko pojawia się pytanie, czemu do MoS podchodzisz z odpowiednim dystansem (ciekawostka: film dostał mocno po pupie od fanów komiksów, czyli tych którzy powinni być głównym targetem), a wymagasz bóg wie czego od 22 Jump Street? To tylko głupia komedyjka, w sam do obejrzenie ze znajomymi, z piwkiem w ręku.
Swoją drogą śmieszne jest, że kreujesz się na wielkiego kinomana, a po spojrzeniu na twój profil... no właśnie. ;)
co pokazuje moj profil? znajdz mi 5 filmow ktore nie sa godne polecenia. A co do dystansu to chcialem zeby ktos zadal to pytanie. Gustuje w SF tak samo jak w komediach itd dlatego wysoko oceniam komedie przy ktorych mozna siasc z kolegami przy piwku jak np Przekret, Big Lebowski, Rrrrr!, Depresja gangstera, Rok Pierwszy, 21 Guns itd... Ponawiam swoja wypowiedz : 22 jump street to komercyjnie nafaszerowane glupota badziewie.
Zacznę od końca:
1. 22 Jump Street jest zrobione z widocznym luzem i nie aspiruje do czegoś większego niż typowe buddy movie. Ba, sami twórcy naśmiewają się z tego, że ich produkcja to sequel w myśl zasady "2x więcej, 2x lepiej".Jest niewiele wymuszonych żartów, chemia między Hillem i Tatumem jest widoczna, Ice Cube zalicza chyba życiową rolę - to wszystko składa się na przyjemny seans.
2. Do podanych przez ciebie tytułów raczej nie mogę się przyczepić, oprócz Rrrr czy Roku Pierwszego. które są raczej filmami niskich lotów, przy nich 22 Jump Street wygląda na całkiem ambitną produkcję. :D
3. No właśnie po twoim stylu wypowiedzi spodziewałem się ujrzeć w topce jakieś niszowe kino europejskie, tymczasem masz sporo komercyjnego Hollywoodu, więc jak to jest? ;)
Jak miałbym się już czegoś czepiać to te Igrzyska Smierci ocenione na 7 są co najmniej dziwne, to jest dopiero komercyjne gówno. :)
Czyli rozumiem że efekty specjalne i dobrze opowiedziana historia sprawiły że "Człowiek ze stali" to arcydzieło.
Jestem bardziej jednak ciekaw skąd wywnioskowałeś że jestem fanem "brzyduli" i "akademii policyjnej".
"chce ze mna rozmawiac na temat gustu filmowego.. "
Ależ nie zamierzam się spierać z wielkim kinomanem ze świetnym gustem filmowym, który nie umie pisać.
Jak już hejtowałeś, to mogłeś bardziej polecieć ;) Jak na amerykańską komedyjkę z sezonu letniego, to tragedii nie ma. Tak mi się wydaje, że ludzie doskonale sobie zdają sprawę co to za film, dostali to czego chcieli, stąd tak wysokie oceny. A chcieli czegoś o jakości pasztetu drobiowego, czy też parówek. Ekspert od żywienia powie, że to skandal coś takiego jeść, ale to nie przeszkadza milionom we wcinaniu tych produktów ze smakiem. Twoje oburzenie nic tu nie da. Jest na coś takiego rynek, więc nic tylko czekać na premierę 23 jump street :) Tylko już teraz mówię: nie oglądaj tego, bo Ci się nie spodoba i znowu będziesz tu żale wylewał.
A ja uważam tak: jeśli masz ochotę na dystyngowany humor i profesjonalną grę aktorską to idź na przedstawienie do teatru, a ja masz ochotę na 1,5 godziny oderwania się od rzeczywistości i pośmiania się z Hamerykanów to oglądasz tego typu filmy - i ten film zasługuję na swoją ocenę w swojej kategorii filmów (czyli filmy typu Kac Vegas, American Pie itp.) i ciężko powiedzieć który film jest lepszy a który gorszy bo ile ludzi tyle opinii, zależy kto co lubi ;)
sa komedie i komedie, ten film jest pokraka filmowa. Nie wiem czemu wy ze mna dyskutujecie skoro wystarczy przejzec to forum i wiekszosc ludzi pisze ze to dno :)
Kace Vegas w tej samej kategorii filmow co American(shit) pie albo 22 jumper street? Przeciez miedzy tymi filmami widac jedna najwazniejsza roznice i to golym okiem. GRE AKTORSKA. Tatum nie jest komediowcem. Jest tancerzykiem i nikim wiecej, nawet G I Joe potrafil spieprzyc wiec trzeba miec chyba taki dar.
Nie wylewam zali po prostu nie rozumiem czemu ambitniejsze filmy komediowe maja slabsza opinie niz to gowno. Skonczylem duskusje bo nie da sie rozmawiac z ludzmi ktorym sie to podobalo :) Na szczescie przegladajac to forum widze opinie ludzi ktorych profile nie przedstawiaja wysokich ocen na filmach typu AKADEMIA POLICYJNA, BRZYDULA, AMERICAN PIE czy Zemsta frajerow. Bo tak jak ktos tu juz napisal na poczatku tego wątku , TO FILM DLA GŁUPICH AMERYKANÓW a ja dodam ze dla leniwych umyslowo ludzi tez.
Polecam ogladnac Filmy takie jak :
In Bruges
Przekret
Nietykalni
Poradnik pozytywnego myslenia
Goscie goscie
Ted
2 Guns
Zanim odejda wody
Red itd itd itd itd
Nie rozumiem np czemu Jaja w tropikach maja nizsza ocene od tego smietnika 22 jump street. Cos mi sie wydaje ze ludzie ktorzy ogladaja komedie wymagajaca myslenia maja z tym problem. Jak juz napisalem FilmWeb komercyjna strona.
To ostatni wpis dziekuje i pozdrawiam fanow serii Jump street. Film chyba troche zarobil wiec bedziecie mieli wiecej ambitnych wieczorkow przy browarze ze znajomymi :). Mi by bylo wstyd puscic ten film.
słaby i co z tego, na pewnej stronie z filmami ma ponad 200 tysięcy odtworzeń, gimbaza da dychę i staty lecą pod niebo ... a czemu ma popularność ferdek kiepski albo swego czasu posterunek 13 ?
bo są odbiorcy koniec, kropka.
takie mamy społeczeństwo, o ile młodym można wybaczyć tak starszym już trudniej, co przekłada się na świadomość obywateli czy to wobec ich praw czy zarobków, nie ma sie co rozpisywać, społeczeństwo nam durnieje i to widać na każdym kroku
Nie rozumiem jak można ocenić film na podstawie 10 minut, jestem w stenie pojąć, że może on po 10 minutach się komuś nie spodobać to wtedy film wyłącza, a nie wystawia laurkę na podstawie tego i ocenia na 1 chociaż nie widział nawet połowy. Każdy kto decyduje się na ten seans zdaje sobie sprawę, że jest to głupkowata amerykańska komedia, a jeśli się taki typ filmu nie podoba to o prostu się go omija i szuka czegoś bardziej ambitnego.
powiem tak, są idioci którzy np włączą incepcje i po 20 minutach wylaczaja i na filmwebie wystawiają 1, są też idioci którzy są takimi sztywniakami że włączą luźną komedie i po 10 minutach ją wyłączą następnie wstawiają 1 na filmwebie po czym piszą że film nie jest AMBITNY a gra aktorska jest slaba, jakby to był jakiś film nominowany do Oscara. Włączył komedie - myślał że znajdzie ambitne kino. Bez komentarza. Tępić takich buraków jak autor tematu
Napisalem 10 min ale ogladnalem go prawie calego po tym jak ktos juz napisal ze jest NAPRAWDE DOBRY. NIE JEST to gowno, to film po to zebys wydal 10 zl na bilet. Ty nie jestes burakiem, ty jestes maloambitnym frajerem ktory wlasnie napakowal kase typom ktorzy nawet nie zadbali o to zeby ten film przedstawial cokolwiek.
nie byłem na tym filmie w kine jasnowidzu, tylko zobaczyłem w internecie, poza tym chyba dawno nie byłeś w kinie skoro uważasz że bilety są po 10zł. No chyba że masz zniżkę z legitymacji szkolnej albo coś takiego.