25. godzina

25th Hour
2002
7,4 71 tys. ocen
7,4 10 1 71259
7,4 28 krytyków
25. godzina
powrót do forum filmu 25. godzina

sam nie wiem

ocenił(a) film na 7

jak ocenic ten film, jest dosc nie typowy, troszke nuzacy, generalnie o niczym, choc moze jednak o czyms, o zyciu, ktoe bardzo latwo sobie zmarnowac, na uwage na pewno zasluguje wspaniale prowadzona kamera i ujecia, oraz udzwiekowienie jednej z ostatnich scen ( w parku ), film mozna obejrzec na wlasna odpowiedzialnosc.

ocenił(a) film na 10
ViceHrabia

o niczym??!! czy my ogłądaliśmy ten sam film?!
Jeśli TAKI(!!!) film jest dla Ciebie filmem "troszkę nużącym" i "o niczym" to proszę powiedz mi łaskawie jakie filmy są o czymś, jestem strasznie ciekaw.

ocenił(a) film na 7
ArtiQ

prosze bardzo
film o czymś i do tego taki, który mnie nie znudził w kinie to np. "Tańcząc w ciemnościach" (chyba nie potrzeba komentarza), "Fakty i akty" (komedia ale jakze umiejetnie pokazujaca manipulacje jaka panuje w mediach i do tego robi to w sposob zabawny), "Filadelfia", "Godziny". Ja nie twierdze, ze ten film jest do bani i problemy, ktore porusza tez sa ciekawe, ale cos jest nie tak bo nie ogladalem tego z zapartym tchem, nie czekalem co bedzie dalej, nic mnie nie zaskoczylo.... oczekiwalem wiecej! Dla przykładu taki "Podziemny krąg" dużo bardziej mi sie podobał i jest w top 10 moich filmów bo nył zaskakujący , nie pozbawiony humoru i wciągający! A Twoim zdaniem, co było takie super w tym filmie? (poza rzeczami, ktore wspomnialem w pierwszym komentarzu, bo prowadzenie kamery bardzo fajne, choc nie oryginalne i scena w parku tez dobrze zmontowana)

użytkownik usunięty
ViceHrabia

Deeper....
Dobry film to coś więcej niż "fajne prowadzenie kamery" i montaż...dobra książka to coś więcej niż bibiografia i ilustracje.....jeżeli dla ciebie podstawowym kryterium oceny jest to czy film cię wciągnął czy nie to ....zamiast kina natenczas polecam nurkowanie też wciąga a przy okazji i schemat poznawczy się zmienia:)))Różnica między tym który pływa na desce a tym co nurkuje jest różnicą poziomów, które udaje im się zgłebić :)

ocenił(a) film na 7

momencik...
A dla Ciebie co jest najwazniejsze, czym sie kierujesz uznajac film za dobry??? Nie tym czy Cie zainteresowala historia w nim opowiedziana??? Bo chyba o to tu chodzi! A dobry montaz, prowadzenie kamery to bardzo czesto jedna z najwazniejszych rzeczy - umiejetne przedstawienie historii!!! I nie rozumiem porownania do desce i nurkowania, jak to sie ma do filmow??? Sugerujesz, ze zle odbieram filmy, ze zle je odbieram??? Ze zlej perspektywy patrze?? Uwazam, ze nie ma zlej perspektywy i kazdy ma prawo do swojego subiektywnego zdania, a porownanie do lsiazki.... czy uwazasz ze komiks moglby istniec gdyby mial zle ilustracje???? Mysle ze nie....Zachecam do dyskusji...

użytkownik usunięty
ArtiQ

Zgadzam sie z przedmówcą :)
Dołączam sie do pytań, które kierujesz pod adresem tych co "nie wiele wiedząc" kombinują jak mogą....:)