Historia wyjatkowo kobieca. Zdecydowanie dla kolezanki, dziewczyny, zony. Osobiscie nie bylem w stanie wytrzymac wiecej niz 20 minut.
Również się zgadzam z Tobą że oprawa graficzna scenografia jest niesamowita,piękniej narysowanej natury nie widziałem.
Dźwięk i muzyka też były ok,jednak cała historia przedstawiona w tym filmie jakby odstawała od całści.
A dlaczego kobieca??? Nie kumam :) Jestem facetem i film jest mi bardzo bliski - doskonale rozumiem te postaci i za czym ten sentyment...
właśnie.! taka z leksza seksistowska jest ta wypowiedź. wiem, że większość facetów to płytcy bezuczuciowcy, ale , błagam, co z tą mniejszością, nie genealizujmy takich faktów. w końcu to arcydzieło stworzył facet, a chyba sam najlepiej rozumie o co w tym chodzi, a jest facetem :O a tak ogólnie to anime jest świetne.!:)
Uwielbiam anime tego pana - są wolne, mogło by się wydawać, że nic tu się nie dzieje, ale emocje wyzwala jak największa broń zrobiona przez ludzkość, co gorsze człowiek może sobie coś przypomnieć-uświadomić (a serce bije szybciej) i lepsze, zadumać oraz zamyśleć, jakże to fajne w tych szybkich-konsumenckich czasach nastawionych na pieniądze. A że niektórym powie jak nieszczęśliwi (szczęśliwi także to działa w 2 strony) są to już inna sprawa.
pozdrawiam.
Jestem oczarowany tym anime. Pominę już fakt, że kreska jest przepiękna, muzyka zniewalająca i skupię się na fabule. Smutna historia, która jest mi niezwykle bliska. Zawsze po obejrzeniu czuję ogromny smutek, którego jednak codziennie jestem spragniony, co mnie dziwi. Uwielbiam długie i częste monologii głównych bohaterów. Mimo tego wszystkiego chyba najbardziej urzekła mnie w tym filmie cisza, subtelnie, delikatne dialogi. Zdecydowanie moje ulubione anime, dla mnie arcydzieło. Pragnę napisać, że bardo rzadko używam tak mocnych słów jak w tej wypowiedzi, ale są one w stu procentach zasłużone.
Też jestem facetem i uważam, że anime ta jest wspaniała pod każdym
względem, a fabuła w szczególności. Historia niezwykle poruszająca bo
bardzo prawdziwa, a przy tym tak doskonale opowiedziana.
Każdy może się w niej odnaleźć i odebrać na swój sposób. Być może nie
dotrze ona do osób, które nigdy nie były nieszczęśliwie zakochane.
Historia wywołuje u mnie przyjemny smutek ale mimo wszystko uważam, że film
się dobrze kończy ale nie napiszę dlaczego bo nie chcę wnikać w fabułę,
żeby nie zepsuć, komuś kto filmu nie widział, pełnej przyjemności z jego
oglądania ;)
Gorąco polecam również: 'Ziemia kiedyś nam obiecana' - tego samego pana.
Jeśli przez uznanie historii za wyjątkowo kobiecą użytkownik stwierdza, iż kobiety są bardziej uczuciowe niż faceci w ogólnym sensie to się zgodzę jak najbardziej. Film ten zdecydowanie powinno się oglądać samemu i nie z jakiegokolwiek przymusu. To jest film który się ogląda aby zrzucić z siebie syf jaki świat do nas przykleja. Niektórzy po obejrzeniu tego Anime mogli by stwierdzić iż jest on dla nich Katharsis. Dla mnie ten film był jak przeczytanie długiej doskonałej książki, kiedy zamykam tylnią okładkę i patrzę się na nią myśląc co właśnie się stało, koniec czytania. Już wtedy wiem że nie chcę sięgnąć po tą książkę nigdy więcej ponieważ nie chcę niszczyć czegoś idealnego na swój własny sposób.
od strony technicznej(animacja i dźwięk) super natomiast sama historia do bólu infantylna, możne dlatego powinna bardziej podobać się paniom.