7 psychopatów

Seven Psychopaths
2012
6,7 67 tys. ocen
6,7 10 1 67367
7,2 33 krytyków
7 psychopatów
powrót do forum filmu 7 psychopatów

Nadzieja

ocenił(a) film na 7

Film ten napawa nadzieją, że nie wszystkie produkcje w doborowej obsadzie muszą wychodzić z pod paluchów pejsiastych "przyjaciół" w Hollywood a co za tym idzie z wypaczonym przekazem. Na początku filmu gdy Hans rozmawia z Myrą o zabójcach Chrystusa i określa ich mianem "those bastards" widzimy że nie jest to jeden z filmów którymi ostatnio jesteśmy raczeni i w których widzać "patronat" żydów. Już sam fakt że Hans - z pochodzenia Polak (może bliżej zachodniej granicy), nie został przedstawiony w typowy dla Hollywood sposób - menel, pijak, awanturnik, nieudacznik (właściwe proszę skreślić), lecz jako głęboko wierzący chrześcijanin niosący przekaz. Kolejna scena warta uwagi to moment w którym Marty po raz pierwszy raz sięga po alkohol ( szklankę whisky lub innego trunku), ukazuje się nam heksagram na denku szklanki, w mojej interpretacji wniosek jest oczywisty zło=zło, czyli heksagram=alkohol. Wydaje mi się że ten zabieg był celowy. To tak po krótce a jeżeli chodzi o umiejętności aktorskie to uważam że najgorzej wypadł Farrell. Z drugiej strony nie odejmuje to nic filmowi i w ogólnym rozrachunku uważam to za naprawdę dobre kino.Ah jeszcze jedno. Czytając komentarze dużo osób skarżyło się na negatywne opinie i oceny tejże produkcji. Radzę zrobić małe rozeznanie z pod czyjej ręki wyszły te opinie, bo w dzisiejszych czasach mass media a w szczególności te amerykańskie i panowie krytycy kontrolowani są właśnie poprzez syjonistów:)

bukosbest

III Rzesza Ci się marzy, nie?

Uszy więdną na takie wypowiedzi.

ocenił(a) film na 7
jaca777_2

Kolego jaca777_2 zweryfikuj swoje poglądy i dopiero dołącz się do dyskusji, jakbyś był bardziej oczytany w temacie to byś wiedział że partia nazistowska była w dużej mierze dofinansowywana przez Rotszyldów. Tyle w temacie.

bukosbest

Rozumiem że jedna rodzina bankowców reprezentuje wszystkich Żydów?
Pomijając że Twoje wypowiedź nijak ma się do kontekstu. Równie dobrze ja na Twój post mógłbym odpisać: "A w Katyniu nie umierali tylko Polacy!". Co ma piernik do wiatraka? Fajnie że coś wiesz, ale lepiej obnosić się wiedzą mając cokolwiek wspólnego z tematem. A jaki tu związek? To jakaś nowość że w każdym narodzie są kanalie?

ocenił(a) film na 7
jaca777_2

w jednym masz napewno rację, to nie jest miejsce do takich dyskusji, ale zareagowałem adekwatnie do Twojego komentarza

ocenił(a) film na 7
bukosbest

i poczytaj sobie prawidła talmudy czy lepiej kabały, głównych ksiąg "świetych" tegoż narodu a zobaczysz o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 7
bukosbest

talmudu*

bukosbest

Talmud to przecież nic innego jak komentarz do Tory.
Talmud trochę znam, a Kabała mnie nie interesuje bo to coś w stylu religii katolickiej: Wszystko w jednym worku: kulty babilońskie egipskie, rzymskie...

Nie rozumiem łatwości z jaką wypowiadasz stereotypy... Czy stereotypy o Polakach Cię nie oburzają?

bukosbest

Ja sam nie lubię Żydów, uważam, że to zakała tego świata. Nie wiem czy ten film ma coś wspólnego z Żydami w kontekście anty lub pro, szczerze niczego się tu nie doszukałem i nie za bardzo mnie to obchodzi. Jeśli już szukamy żydowskich analogii w kinie (lub ich nacisko na powstawanie filmow) to prędzej ostatnie gówno gnoja Pasikowskiego (od czasu nakręcenia ubeckich Psów nie lubię tego antypolskiego ścierwa) czyli pokłosie jest bardziej na miejscu.

Wiem za to, że Siedmiu psychopatów to marny film, nudny i mało śmieszny (podobno to miała być komedia). Jeszcze jak go zachwalali prze premierą! Komedia roku, niesamowite osobowoście nie banalny scenariusz... pfff.... Oczekiwałem, czegoś innego, a dostałem słabą zrzynkę stylu Tarantino.