PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561856}

A więc wojna

This Means War
2012
6,6 80 tys. ocen
6,6 10 1 79834
4,6 14 krytyków
A więc wojna
powrót do forum filmu A więc wojna

jak wszystkie inne moje oceny, w porównaniu do filmów zbliżonych gatunkiem/tematyką

miałem 30 minut przed seansem więc grałem sobie w Settlersy i zasypiałem, wiedząc jaka była recenzja, moją największą obawą było jak przetrwam 1,5h seansu :(
jednak na filmie ani razu nie ziewnąłem :P

co do samego filmu, jeden z niewielu filmów, który w równym stopniu powinien spodobać się kobietą i mężczyzną

2paq

Zgadam się. Często czytamy recenzje ludzi, którzy po prostu nie lubią gatunku z jakiego film ocxeniają.
A poza tym, w tym kontekście powinieneś napisać: "...który w równym stopniu powinien spodobać się kobietom i mężczyznom"...

ocenił(a) film na 8
Cyanxxx

Mi też się spodobał. Był miłym filmem na zabicie wolnego czasu :)

2paq

Mi film się również podobał. Mężczyźni maja trochę akcji, kobiety wątki romantyczne. Przyjemny, parę momentów bardzo śmiesznych. No i oczywiście Tom Hardy :) Spodziewałam się średniego filmu, z takim nastawieniem szlam dziś do kina i zupełnie niepotrzebnie.

2paq

Witam
Cieszę się że 2pac napisał "nie czytać recenzji" bo przeczytałem właśnie Jego.
A oto, dlaczego? Szukałem filmu na 8-go Marca – wiadomo kino fajne czy jak kto woli coś, co przypadnie do gustu i panom i panią, chociaż w tym przypadku powinno raczej paniom ;-)
Miałem po przeczytaniu recenzji wszystkiego, czego grali do wyboru 3 filmy 1.Ścigana, 2.Muminki i 3.A więc wojna. I trafiłem na recenzje 2pac-a i szczerze dziękuję za obiektywną ocenę filmu!
Ja z moją drugą połową przez cały seans ani razu nie „ziewaliśmy” a wręcz przeciwnie śmiechu było, co nie miara!!! ;-)
Film z doborową grą aktorów, która jest jednak po równo rozłożona na ich troje.
Fabuła i zakończenie może wydawać się standardowe, – ale jest pokazane zupełnie nieszkodliwie i nie nudno. Spokojniejsze krótkie chwile są przeplatane akcją. Więc się nie nudzimy w ogóle ;-)
Fajny i optymistyczny film dla dwojga – naprawdę warto! Ocena dla tej kategorii 8/10.

ocenił(a) film na 8
2paq

uśmiałam się, było lekko i przyjemnie :) mimo iż nie jest to ambitny film to można się pośmiać i nie zmarnować 1,5 h. Polecam :)

ocenił(a) film na 8
zocha_4

według mnie film jest super można się na prawdę pośmiać i miło się spędza czas :) może i film mało ambitny ale jak na taka fabułę jaką nam zaserwowano według mnie został bardzo dobrze zrealizowany

ocenił(a) film na 9
2paq

W pełni popieram. Bardzo fajny film. Kupa śmiechu z elementami romantyzmu i kina akcji. Polecam

ocenił(a) film na 7
silenthunter_

Film oceniam zdecydowanie lepiej niż autor recenzji. Jeśli ktoś nie wie na co iść to zdecydowanie polecam właśnie ten film. Kilka razy płakałam ze śmiechu widząc komediowe sceny
:-D