PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=3737}
7,3 14 tys. ocen
7,3 10 1 13554
6,7 6 krytyków

Akcja pod Arsenałem
powrót do forum filmu Akcja pod Arsenałem

Z całej ksiąrzki podobały mi się jedynie zdjęcia Alka i wszystko o nim. To jusiał być super facet. A film jest kropny

hermionka_wiolcia

Ta wypowiedź tylko pokazuje twoją głupote i brak szacunku do bohaterów zarówno książki jak i filmu...

kotek_3

Tak i poćwicz przy okazji ortografię. I proszę nigdy nie obrażaj bohaterów Kamieni. Po za tym to Alek się pewnie w grobie przewraca widząc jak napisałaś, że on jest super, a reszta to "ohyda". Bo obrażasz jego najlepszych przyjaciół, a tym samym jego samego.

hermionka_wiolcia

Idź dziewczynko poczytać BRAWO i pooglądaj Pokemony. Jesteś żałosna i nie zabieraj się za książki , do których nie dorosłaś.

hermionka_wiolcia

Hermionko, nie wiem, ile masz lat, ale Twoja wypowiedź świadczy o Twojej ogromnej niedojrzałości.
Albo jest to z Twojej strony zwykła prowokacja - w takim razie współczuję tak płytkiej rozrywki.
Jakby nie było, do "Kamieni..." i do wypowiedzi na ogólnodostępnym forum trzeba dorosnąć. Wydaje mi się, że Ty się nieco pospieszyłaś.

hermionka_wiolcia

dziewczynko, a ile masz latek? powiedz mamusi, zeby kupiła ci misia, albo figurke harry'ego pottera. a co Alek podobał ci sie, bo był ładny?? a no to looz, tylko ze tu nie chodzi o wygląd. Zośka i Rudy też byli przystojni, ale nie w tym rzecz. okropne w tej książce i filmie było tylko torturowanie Rudego, a mianowicie sposoby tortur. Słowo okropne, to nawet mało powiedziane, to było bestialskie. jak człowiek człowiekowi moze wyrządzać taką krzywde?? jak bedziesz w gimnazjum przerabiać tę lekture, to nie zgłaszaj sie nawet do odpowiedzi, i radze w ogóle nie przychodzi na lekcje, bo jak palniesz takie cos przy nauczycielu/lce i innych osobach z klasy, to współczuje. od razu masz kape i tak sie skompromitujesz, co zresztą już zrobiłas na tym forum. jak mozna powiedzieć, ze (oprócz alka) wszystko było ochydne?? gdybyś miała chociaż troche pojęcia o czasach tej II wojny światowej, o sposobach, w jaki Niemcy traktowali Polaków, to moze bys cos chociaż trochę zrozumiała... :/ żal mi ciebie, ze masz taki niskie mniemanie o tych ludziach co oddali za ojczyzne swe życie. gdyby tobie zrobili to co Rudemu jush po 1 minucie byś wszystkich wydała. zastanów sie, ile cierpień przeszedł Rudy, a mimo tego, nikogo nie wydał. Zastanów sie, jakim przyjacielem był, jacy byli jego przyjaciele. wiedzieli, ze jesli nie uda im sie odbic rudego, mogą zginąć. jednak mimo tego, chcieli uratować przyjaciela. Całkowice byli oddani słuzbie. Przeczytaj ta ksiązke jeszcze raz, jak skończysz no, chociaż 13 lat. moze cos zrozumiesz... Boże, aż normalnie nie nie moge uwierzyć, ze ktoś moze tak nazwać tą ksiązke... :/ IQ to masz chyba poniżej 0. DOROŚNIJ i dopiero bierz sie za ocenianie takich ludzi jak ZOŚKA RUDY i ALEK (nie patrząc na wygląd zewnętrzny)i wielu innych. :

Nullcia

polecam wiadro zimnej wody wewnetrznie (wypic) i zewnetrznie (NA ŁEB). raz dziennie, przez tydzien.

hermionka_wiolcia

Droga Hermionko nie mam nawet siły komentować niecodziennego zjawiska jakim jest Twoja inteligencja, brak słów. Szkoda, że coraz wiecej takich młodych ludzi jak ty, którzy nie potrafią docenić nic wartościowego.

hermionka_wiolcia

Jesteś wyjątkoo tępa. Czytałem ta ksiązkę wiele razy i nigdy mi się nie nudziła. Osoby takie jak ty są przykładem absolutnej ignorancji i bezmyślności. Wracaj do malowania sobie paznokci, czytania BRAVO GIRl i oglądania latynoskich telenowel.

hermionka_wiolcia

Nie zostawie tego bez komentarza. W przypadku normalnych filmow kazdy ma swoje zdanie. Ale, do cholery, to jest na faktach!!! Ten film moze byc nudny, nie interesowac cie, ale nie mow ze jest ohydny!!! Bo to prawdziwa historia ludzi, ktorzy zgineli za wolnosc twojego kraju!! Jestes idiotka i ignorantka - przy niektorych filmach / ksiazkach po prostu nie wypada powiedziec ze jest "ohydna" czy "okropna".

hermionka_wiolcia

Nie ma, co pięknie piszesz, eee... Hermionciu?

hermionka_wiolcia

komentarz hermiony dodany zostal juz bardzo dawno, ale jak to przeczytalam szlak mnie trafil..... dziewczynko Ci ludzie walczyli o to zebs ty dzis robila to co robisz bez strach o swoje zycie. Gdyby nie tacy ludzie moglo by Cie nawet nie byc na tym swiecie. Mam jednak nadzieje ze juz troche dojrzalas i zmienilas zdanie na temat filmu...

Zizia

polecam wiadro zimnej wody wewnetrznie (wypic) i zewnetrznie (NA ŁEB). raz dziennie, przez tydzien.

hermionka_wiolcia

Ta wypowiedź dodana była faktycznie dawno temu, ale przeczytałam ją i pomyślałam sobie, że to musi być jakiś żart!Jeżeli osoba, która to pisała jest polką jest mi wstyd, że mogła takie coś napisać.

NinadeLioncourt

hermionka_wiolcia

Ochydna to jest twoja opinia.
Wiem, że to było dodane już dawno temu, ale mnie wstrząsnęło. O takim filmie nie wypada powiedzieć "ochyda".
No cóż, gdyby Alek to czytał, na pewno stwierdziłby, że obrażając jego przyjaciół obrażasz i jego...

Acha, nie koniecznie ma mało lat - niektórzy i 18 - latkowie mają TAKI poziom... To po prostu osoby rozwijające się przerażająco powoli... Ja to rozumiałam jako 11 - 12 latka...

hermionka_wiolcia

Hermionko,widać,ze niezbyt czesto czytasz ksiązki(ksiarzki:)) Zgadzam sie z moimi przedmowcami.dziewczyno,mam nadzieję,ze zdałaś już sobie sprawe z tego jak WIELCY byli Ci chłopcy,i nie tylko oni.Takze wiele innych młodych osob oddało i było gotowych oddać swoje życie za Ojczyzne.Ciekawe czy Ty byłabys chetna na takie poświecenie??!!Takie wypowiedzi i sposob myslenia nie przystoja Polakowi.Jako Polka wstydze sie za Ciebie!!!!

hermionka_wiolcia

Hermionko, Twoja wypowiedź jest jakimś żartem! Jak można tak napisać o takim arcydziele jakimi są Kamienie na szaniec. Dziewczyno, to jest prawdziwa historia, ci ludzie żyli, walczyli i gineli, żebyś Ty mogła teraz bez cenzury wypowiadać się, ale jak widzę marnujesz takie dobrodziejstwo na plecenie takich bzdur... Opamiętaj się i dorośnij zanim podejmiesz temat, którego nie rozumiesz. Wstydzę się za Ciebie!!!

gosia_lp

Polecam wymyślić coś nowego, zamiast na wszystkie komentarze odpisywać w kółko to samo.

hermionka_wiolcia

Ja rozumiem ....każdy może mieć swoje zdanie na temat NORMALNEGO FILMU ale tutaj do cholery chodzi o nasza historie i troche szcunku by sie przydało....dlatego jakbys miala chociaz troche oleju w głowie ...to byś tego nie pisala...(dlatego zakladam ze nie masz)...wiesz co żal mi ciebie..:/

Zuzkaaa_

matki-polki NA SZANIEC!!

hermionka_wiolcia

jakbyś jakąś książkę przeczytała w życiu to by może Ci się utrwaliło w głowie, że słowo "książka" pisze się przez "ż". A poza tym, to książka jest piękna, wzruszająca, film również. Nie wiem jak scena śmierci Rudego może nie robić wrażenia. Jak taka młoda osoba może przechodzić obojętnie obok postawy ludzi w takim wieku jak Ty, którzy walczyli, żebyś nie musiała gadać po niemiecku, albo w ogóle, żebyś mogła żyć. Trochę się zastanów!!!!!

mino87

matki-polki NA SZANIEC!!

hermionka_wiolcia

Popieram wszystkie odpowiedzi na twój wątek . Dla Ciebie "ksiąrzką " w sam raz będzie Bravo albo jakieś inny szmatławiec . Ja teraz przerabiam "Kamienie na Szaniec" i o mało sie nie popłakałam na "Akcji pod Arsenałem ". Moi obaj pradziadkowie zginęli na wojnie za takich jak TY ?! MOże przeczytaj tę książkę za parę lat , bo dalej będą jeżdzić po tobie "hermionciu "(?!)

zbicia15

matki-polki NA SZANIEC!!

hermionka_wiolcia

Mam wrażenie iż obejrzałaś ten film tylko dlatego żeby nauczyć się na prace kontrolną a to że wolisz filmy z komiczną wręcz fantastyką która nic ci nie da,i po takich osobach nie dziwie się że starsze osoby tak komentują i dziamgolą na młode społeczeństwo skoro tak ma wyglądać nowe społeczeństwo,naprawdę boje się o Polske. Ja już nie wymagam cudów ale uszanować te osoby co waczyli o tą Polske,wolną Polske wypada.Pomyśl zanim coś napiszesz Hercia

karlik_3

mam prawie 22 lata i niestety muszę przyznać, że moje pokolenie, że nasze pokolenie w większości nie wie kompletnie nic o tamtych czasach i stąd się biorą takie komentarze. Nie obchodzi ich przeszłość, ważne że mama daje na komórkę, pizzę i piwo.Czytanie książek to nie jest teraz w modzie. Młodych ludzi to kompletnie nie obchodzi, na szczęście jest jeszcze dużo osób które drażni takie zachowanie.

mino87

Hermionko ty gówniaro mała!Normalnie lać i patrzeć czy żyjesz!!!!!
Osoby w twoim wieku oddały wtedy życie za twoją ojczyznę.Zmienia się tylko moda,pogoda,ale stosunki międzyludzkie nie zmieniają się nigdy.
W tamtych czsaach, nie wiem czy pożyłabyś dwie godziny na tym świecie, z takimi idiotyzmami jak chłopak,pomaluję się pujdę do niego,pomaluję się,
kupię super ciuch co dwie sekundy,znowu pójdę do niego...Opanuj się młodzieży!Czy takie coś ma sens!Kiedy ty będziesz miała pracę,i jak się będziesz poruszać w życiu,nie masz pojęcia,jak świat wygląda naprawdę,ty nastolatko!Kiedyś to by Cię kilku niemieckich gości rozstrzelało njormalnie ze spluw,tak żeby z Ciebie mokra plama została,jakbyś kiedyś tak się zachowywała.Wyobraż sobie,że napadli na Polskę,i przed oknami przechodzą właśnie żołnierze,a ty się martwisz o błyszczyk i czy on Cię lubi...Nie masz pojęcia co to jest GESTAPO ani NSDAP,to nie jest skrót ze szprejowanych murów kochana...Nie masz pojęcia co to znaczy jak ktoś kogoś morduje i wogóle żadnego sensu normalnych ludzi!!Ty,TY...
Co to znaczy trudy rodziny podczas wojny,ani patriotyzm,ty idiotko!Nie chce mi się dalej pisać,ale muszę Ci pewne rzeczy uświadomić.Wyobraż sobie,chuczą nad tobą granaty ,ludzi na ulicach strzelają do Ciebie,a ty,HA!,HA! użalam sięnad tobą.czasami jako nastolatka mam ochotę wyrzec się niektóreych rówieśników i się nie zaliczać do takiej głupiej młodzieży.I tak za łagodnie napisałam, lae nie mogłam być okrutna,bo to by było za dużo jak na twój małopojemny móżg.Jakby oni to zobaczyli to by z powrotem do grobu wpadli.Nie doceniasz,że możesz gadać po polsku,i tego co masz jest tu jakaś wdzięcznośc,hołd ty tępaczko!Żadnych uczuć w sobie nie masz.Żyjesz w jakiejś nierealnej paranoi,jak dzisiejsza młódzież,która nie ma pojęcia o świecie i ludzich i jak wygląda świat realny!Np.świńska grypa na Ukrainie i pomarło mnósatwo osób!Obudż się!!!!!!!!!!!Nie jesteś gotowa,jak ogólnie dziecko w twoim wieku, na dorosłe życie, nie dośc,że nic nie umie to już chce mieć chłopaka!!!!
Co ty,chcesz być debilką bez żadnej wiedzy.Rodzice wysyłają Cię do szkoły,abyś dowiedziała się o różnych rzeczach,o których istnieniu nawet nie wiesz, a może warto nie?W twoim języku mówiąc jeśli jesteś typową małą machaczką rzęs do chłopaków....Bez nauki nie wynaleziono by nawet
błyszczyka, którego za pewne na co dzień używasz,no cóż jest to potrzebny wynalazek,tak dla pielęgnacji i kształtowania gustu,ale gdyby nie uczeni to by go nie było.Wysłuchaj mnie...Przeanalizuj...I Zegnam Cię już Hermnionko...

Felinka

"Hermionko ty gówniaro mała!Normalnie lać i patrzeć czy żyjesz!!!!!"
Zakatować byś ją chciał jak Kutz (o ile dobrze pamiętam) Rudego w budynku Gestapo?

Felinka

matki-polki NA SZANIEC!!

karlik_3

matki-polki NA SZANIEC!!

hermionka_wiolcia

podpisuję się pod wszystkimi odpowiedziami wyżej. kiedy to czytałam, to mnie az serce zabolało. diewczyno, czy Ty wogóle zdajesz sobie sprawę co Ci ludzie zrobili dla Polski?! widać, że we współczesnym śiwecie nikt już nie rozumie co to są "wartości". czytając książkę "Kamienie na szaniec" nie mogłam powstrzymać łez. a Ty piszesz: to okropne... okropne jest Twoje zachowanie. przecież to się w pale nie mieści !! wiesz co, szanuję każdy gust, ale kiedy widzę, że jakaś fanka harry'ego pottera (hermioncia...;/) obraża pamięć i zasługi Rudego, Alka i Zośki (i nie tylko) to mnie coś w środku skręca. demoralizacja na całej linii. jeżeli masz w zanadrzu tylko takie podsumowania, to radziłabym Ci nie oglądać takich filmów i nie czytać takich książek, tylko zając się swoim harrym potterem..

naughty

matki-polki NA SZANIEC!!

hermionka_wiolcia

Dziewczynko, powiem tylko tyle...
Że też musiałaś napisać to akurat w ważnym dla mnie dniu!
Żal mi i wstyd za Ciebie! Masz czelność i odwagę nazywać się Polką?! O patriotyźmie, honorze i poświeceniu nie wiesz nic!
Oceniasz ludzi po pozorach, po wyglądzie?! Godne pożałowania! Ale przecież Ty dziewuszko pewnie nie wiesz o co chodzi tym wszystkim ludziom, którzy powypisywali te 'bsdóryyy' pod Twoim postem 'heloł!'

MP

hermionka_wiolcia

Nie no naprawdę, jak czasami czytam posty ludzi w moim wieku (zakładam Hermionciu, że masz tyle lat co ja, gdyż wątpię w to byś sięgnęła po tę książkę, gdybyś nie musiała jej przeczytać na polski)to się zastanawiam jak można podobne bzdury wypisywać. W swojej wypowiedzi wykazałaś kompletną ignorancję i brak szacunku dla historii Polski. Twoja nieświadomość tego, że ludzie opisani w książce (i przedstawieni w filmie) żyli kiedyś naprawdę i umarli po to by przyszłe pokolenia ( tak ty także) mogły zaznać wolności jest dla mnie po prostu nie zrozumiała. Fotografie w książce zostały umieszczone po to by dodać jej realizmu, a nie po to by znudzone treścią nastolatki mogły popatrzeć na "super faceta". W końcu gdybyś nie zauważyła to była to książka o wartościach, które każdy człowiek powinien doceniać i o tym jak dużo musiał wycierpieć polski naród, aby mógł cieszyć się w końcu pełną niepodległością.

Ja ci dobrze radzę zacznij uważać na historii i nie pisz na tematy o których nie wiesz.

MissBlack

poziom idiotyzmu osiaga zenitu, wystarczy popatrzec na pisownie, "dzieci neostrady" to symbol wspolczesnego nieuctwa, ludzie ktorzy na ogol nie czytaja ksiazek albo czytaja ich bardzo malo a czerpia cala wiedze ( czesto falszywa ) z internetu w ktorym poziom pisowni jest zenujacy, te wszystkie "pujde", "elropa" to po prostu jest zenujace

APELUJE DO WSZYSTKICH NIEUKOW ORAZ NIEZROWNOWAZONYCH EMOCJONALNIE NASTOLATEK WYLACZCIE INTERNET

hermionka_wiolcia

radze przeczytac slownik ortograficzny , wspolczuje Alkowi, nie tylko sie nacierpial w zyciu, ale i po smierci musi znosic ludzi tego pokroju...

Czy nie przeraża Cię wyraz "ksiąrzka"?

safu

Autorka tego postu jest po prostu pusta i niedojrzała

Arya 1234