Był tam taki fjny cytat zupełnie na końcu o miłości ... niestety nie pamiętam go dokładnie , ale bardzo mi się spodobał. Wydawał mi się trochę śmieszny pomysł o tym,że film opiera się na jakimś konkursie ze słownictwa , ale był ok.
"Znacie to uczucie, kiedy wszystko jest jak należy? Kiedy nie musicie martwić się o jutro lub wczoraj, ale czujecie się pewnie wiedząc, że robicie, co w waszej mocy? Jest słowo, które opisuje to uczucie. Jest nim miłość."
Podobał mi się również:
"Najbardziej lękamy się nie naszej niedoskonałości. Najbardziej lękamy się tego, że jesteśmy potężni ponad miarę. Zadajemy sobie pytanie: "Kimże ja jestem, by być błyskotliwym, pięknym, uzdolnionym i wspaniałym?" Właściwie, kimże jesteś, żeby nie być?”
Rzeczywiście tekst bardzo dobry. Jeśli się go właściwie zrozumie. Niestety wielu ludzi myśli że są błyskotliwi, piękni, uzdolnieni i wspaniali tylko dlatego że są. I z tego powodu im się wszystko należy i nic nie muszą robić. A co najgorsze, wiarę w to podtrzymują odmawiając jej innym. W ten sposób powstaje społeczeństwo megalomanów.
Właśnie tego drugiego cytatu szukałam, bo nie zdążyłam zapisać z filmu. Dzięki :)
Bardzo pozytywny film ,..znam osoby którym się nie podobał ale to co prawdziwe uważają za lukrowane ,nic bardziej błędnego,...moim zdaniem bardzo dobry scenariusz i pozytywny przekaz filmu daje dużo do myślenia,że trzeba uwierzyć w swoja wartość i odważnie realizować marzenia.