Akt odwagi

Act of Valor
2012
6,8 19 tys. ocen
6,8 10 1 18533
Akt odwagi
powrót do forum filmu Akt odwagi

Ocena

ocenił(a) film na 8

Różni ludzie różne gusty ale według mnie ten film zasługuje na mocne 8 i nie jest on na pewno przeznaczony dla osób, które potrafią tylko gadać a jeśli przyszło by co do czego to nasrali by w gacie i tyle by z nich zostało (to nie Call of Duty czy MoH, że jak padniesz to wczytasz wcześniejszego save'a). Trzeba być naprawdę odważnym, żeby tak się poświęcić choć co do samego filmu to fabuła może i nudna i od samego początku wiedziałem że Engel zginie i że to była kwestia czasu, ale efekty i akcja na rewelacyjnym poziomie. Pokazuje to "coś" czego inne filmy nie potrafią pokazać. Tyle z mojej strony w tym chaotycznym komentarzu

ocenił(a) film na 10
Condem

Po przeczytaniu twojego komentarza aż chciałoby się kliknąć "Lubie to" :D

ocenił(a) film na 8
Condem

Film przewidywalny - fakt, ale co z tego? Mało który film akcji jest nieprzewidywalny. Mnie urzekły rewelacyjne zdjęcia z akcji w dżungli - normalnie momentami jak National Geographic :P To "coś" o czym pisze użytkownik powyżej to chyba realizm scen, a nie wywalanie całych magazynków w powietrze i trafianie headshot'ów przez osoby co mają pierwszy raz gnata w rękach. Do połowy film się oglądało bardzo przyjemnie, potem już trochę mniej - ciut za dużo takiego amerykańskiego cwaniactwa. Ogólnie odnoszę wrażenie, że aktorzy grali dobrze jak była akcja, poza nią wypadali trochę słabo.

ocenił(a) film na 6
Sidd13

Dialogi byly dla mnie jakies sztuczne ... rozmowy na okrecie badz w bardze i na plazy czy tez zadawane pytania bosmanowi na odprawie ...

ocenił(a) film na 2
Condem

Heh, przecież ten film to dokładne odzwiercielenie Call Of Duty.Kolesie idą i eliminują "tych złych" w ilościach hurtowych.Zero realizmu i gniot okropny.

ocenił(a) film na 6
Detoksynator

Poczytaj o tego typu akcjach (troche literatury jest do ogarniecia i wiem ze Cie to przeraza ale naprawde da sie przez to przebrnac) i zaznajom sie ze stratami po obu stronach a pozniej udzielaj sie na forach publicznych ...

ocenił(a) film na 8
BigRo

Dla niego śmiertelność po obu stronach powinna wynosić 1:1, wtedy byłby realistyczny niekoloryzowany. Nie ważne, że na szkolenie oddziałów specjalnych wydaję się tysiące dolarów czy złotych. A po drugiej stronie stoją kolesie, którym się dało kilka dni wcześniej Kałacha czy inną broń.