ta strona zagości na tym portalu? Czy zostanie ocenzurowana jak What is a Woman (2022)?
Zostanie dopóki filmweb nie poczuje presji ze strony lewackiego środowiska i nie zegnie posłusznie kolanka jak posłuszny parobek.
Haha ok... nie wiedziałem że filmweb chodzi na pasku smiecioludzi. Szczerze nie spodziewałem się.
"Twoje konto zostanie usunięte za 7 dni".
Mam/miałem tu konto od 2009 roku, ale za takie coś mogą mi possac jaja.
Lipa. Pepper, strona z okazjami, robi to samo. Ciekawe, ludzie tego nie widzą? Nie rozumieją, że są manipulowani? Już do tego stopnia oduczono ich samodzielnego i krytycznego myślenia?
Myślałem, że ktoś tak bezczelnie rykoszetem dostał, ale na szczęście to tylko cenzura w granicach chorego rozsądku :)
czekam na pojawienie się Lady Ballers na filmwebie od kilku miesięcy już :/ obejrzałem, uważam, że to niezła satyra na pewien wycinek naszych czasów i chciałbym móc to wreszcie ocenić - tutaj, bo na imdb już dawno twórcy filmu mogą się chwalić, że moją ocenę mają! :)
Dlaczego? Nie wiem, ale domyślam się :) Poszukaj sobie filmu "What is a Woman" z 2022 roku. Jest na IMDB oraz Rotten Tomatos. Na Filmwebie nie ma. Poczytaj o czym jest, myślę że kontrowersyjna tematyka jest powodem de facto cenzury.
OK, teraz rozumiem. Myślałem, że to działało w drugą stronę i powinienem był się przecież domyślić, iż w dzisiejszych czasach to tak jednak nie jest.
Tak, zapewne niedługo zniknie.
W ogóle to w tej bazie nie ma nawet takich filmów jak "Magnaci i czarodzieje", sporo tu braków.
A "Magnaci..." to faktycznie film czy filmik na YouTubie? Bo tych drugich jest mnóstwo, chociaż z rzadka faktycznie zasługują na uznanie.
Odpowiem od końca. W mojej opinii "Magnaci i czarodzieje" nie zasługują na uznanie, bo (niestety) obejrzałem i byłem tak zażenowany, że w tej niesprawiedliwej skali ocen Filmwebu musiałem wystawić 1 gwiazdkę (bo sam film to dla mnie 0/10).
Nie wiem czy tylko na Youtube'a i nie mam pojęcia jak to rozpoznać i jakie są kryteria na tym portalu. Nie mam wiedzy czy taki film musi mieć oficjalną premierę w kinie lub w telewizji lub na nośniku fizycznym.
Tak na marginesie, to na IMDb figuruje, aczkolwiek zapewne to nie jest argument.
IMDb i także RateYourMusic dodają do bazy te filmiki, to dosyć dziwny miks. Niemniej, trafiłem w ten sposób na twórcę krótkometrażowych horrorów, który pewnie w przyszłości będzie dużym nazwiskiem, więc ma to swoje plusy.
Też nie wiem, jakie są kryteria obecnie. Zakładam tylko, że powyższe towarzystwo dodawało "What is a woman?" (na dole jest "Dodaj film", wystarczy link do IMDb i kilka innych szczegółów) i nie dali rady.
Z tego co wyczytałem, to "What is a woman?" zostało usunięte z portalu z powodu poprawności politycznej.
Jak się nazywa autor(ka) tych horrorów?
Odpowiadając na Twoje zapytanie na pewnym blogu muzycznym. Od dawna nie można pisać pm. Polecam te strony:
astralnaodysejamuzyczna.blogspot.com
ogródrozkoszyziemskich.blogspot.com
rockowyzawrotglowy.blogspot.com
polish-jazz.blogspot.com
polifoniablog.polityka.pl
avantmusicnews.com
everynoise.com
scaruffi.com
classicalarchives.com
progarchives.com
jazzmusicarchives.blogspot.com
metalmusicarchives.blogspot.com
glissando.pl
audiostereo.pl
Chciałem wstawić więcej, ale regulamin portalu nie pozwolił.
polmic.pl
culture.pl
meakultura.pl
rockjazz.pl
winyl.net
nowamuzyka.pl
We wcześniejszym poście poprawka. Jazz i metal music archives oraz rockowy zawrót głowy bez blogspot w adresie. Pisałem z pamięci. W przypadku tego ostatniego końcówka pl.