PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10057885}
6,4 212  ocen
6,4 10 1 212
Am I Racist?
powrót do forum filmu Am I Racist?

ta strona zagości na tym portalu? Czy zostanie ocenzurowana jak What is a Woman (2022)?

Blank_Planet

Zostanie dopóki filmweb nie poczuje presji ze strony lewackiego środowiska i nie zegnie posłusznie kolanka jak posłuszny parobek.

użytkownik usunięty
Blank_Planet

Ocenzurowali what is a woman na filmwebie? Serio?

użytkownik usunięty

Haha ok... nie wiedziałem że filmweb chodzi na pasku smiecioludzi. Szczerze nie spodziewałem się.

użytkownik usunięty

"Twoje konto zostanie usunięte za 7 dni". 

Mam/miałem tu konto od 2009 roku, ale za  takie coś mogą mi possac jaja.

Lipa. Pepper, strona z okazjami, robi to samo. Ciekawe, ludzie tego nie widzą? Nie rozumieją, że są manipulowani? Już do tego stopnia oduczono ich samodzielnego i krytycznego myślenia?

Intrygujące. Czy ktoś wie, czy te trzy posty wyżej to jeden użytkownik? Bardzo ciekawe. Hmm?

ocenił(a) film na 6
PoppinTom

Tak, to był ten sam gość, widziałem jego komentarze przed usunięciem konta.

Blank_Planet

Myślałem, że ktoś tak bezczelnie rykoszetem dostał, ale na szczęście to tylko cenzura w granicach chorego rozsądku :)

ocenił(a) film na 6
PoppinTom

Jest w tym szaleństwie jakaś metoda :D

Blank_Planet

Lady Ballers wg filmwebu nie istnieje, a są już od dawna polskie napisy do niego

Filippiarz

Mam nawet wersję z lektorem. Ale Lady Ballers rzeczywiście brak na filmwebie. Gdzie my żyjemy

Filippiarz

czekam na pojawienie się Lady Ballers na filmwebie od kilku miesięcy już :/ obejrzałem, uważam, że to niezła satyra na pewien wycinek naszych czasów i chciałbym móc to wreszcie ocenić - tutaj, bo na imdb już dawno twórcy filmu mogą się chwalić, że moją ocenę mają! :)

Blank_Planet

O co chodzi? Dlaczego strona miałaby w ogóle zostać ocenzurowana?

ocenił(a) film na 6
Starigniter

Dlaczego? Nie wiem, ale domyślam się :) Poszukaj sobie filmu "What is a Woman" z 2022 roku. Jest na IMDB oraz Rotten Tomatos. Na Filmwebie nie ma. Poczytaj o czym jest, myślę że kontrowersyjna tematyka jest powodem de facto cenzury.

Blank_Planet

OK, teraz rozumiem. Myślałem, że to działało w drugą stronę i powinienem był się przecież domyślić, iż w dzisiejszych czasach to tak jednak nie jest.

Tak, zapewne niedługo zniknie.

W ogóle to w tej bazie nie ma nawet takich filmów jak "Magnaci i czarodzieje", sporo tu braków.

Starigniter

A "Magnaci..." to faktycznie film czy filmik na YouTubie? Bo tych drugich jest mnóstwo, chociaż z rzadka faktycznie zasługują na uznanie.

_Garret_Reza_

Odpowiem od końca. W mojej opinii "Magnaci i czarodzieje" nie zasługują na uznanie, bo (niestety) obejrzałem i byłem tak zażenowany, że w tej niesprawiedliwej skali ocen Filmwebu musiałem wystawić 1 gwiazdkę (bo sam film to dla mnie 0/10).

Nie wiem czy tylko na Youtube'a i nie mam pojęcia jak to rozpoznać i jakie są kryteria na tym portalu. Nie mam wiedzy czy taki film musi mieć oficjalną premierę w kinie lub w telewizji lub na nośniku fizycznym.

Tak na marginesie, to na IMDb figuruje, aczkolwiek zapewne to nie jest argument.

Starigniter

IMDb i także RateYourMusic dodają do bazy te filmiki, to dosyć dziwny miks. Niemniej, trafiłem w ten sposób na twórcę krótkometrażowych horrorów, który pewnie w przyszłości będzie dużym nazwiskiem, więc ma to swoje plusy.

Też nie wiem, jakie są kryteria obecnie. Zakładam tylko, że powyższe towarzystwo dodawało "What is a woman?" (na dole jest "Dodaj film", wystarczy link do IMDb i kilka innych szczegółów) i nie dali rady.

_Garret_Reza_

Z tego co wyczytałem, to "What is a woman?" zostało usunięte z portalu z powodu poprawności politycznej.

Jak się nazywa autor(ka) tych horrorów?

Starigniter

Nie wiem, czy wysłało. Poszukaj kanału Dylan Clark na YouTubie, np. "Portrait of God".

_Garret_Reza_

Dziękuję ; J

Tego autora znalazłeś na RYM czy IMDb?

Starigniter

Odpowiadając na Twoje zapytanie na pewnym blogu muzycznym. Od dawna nie można pisać pm. Polecam te strony:

astralnaodysejamuzyczna.blogspot.com 
ogródrozkoszyziemskich.blogspot.com
rockowyzawrotglowy.blogspot.com
polish-jazz.blogspot.com
polifoniablog.polityka.pl
avantmusicnews.com
everynoise.com
scaruffi.com
classicalarchives.com
progarchives.com
jazzmusicarchives.blogspot.com
metalmusicarchives.blogspot.com
glissando.pl
audiostereo.pl

Starigniter

Chciałem wstawić więcej, ale regulamin portalu nie pozwolił.

polmic.pl
culture.pl
meakultura.pl
rockjazz.pl
winyl.net
nowamuzyka.pl

We wcześniejszym poście poprawka. Jazz i metal music archives oraz rockowy zawrót głowy bez blogspot w adresie. Pisałem z pamięci. W przypadku tego ostatniego końcówka pl.