Amerykańska zbrodnia

An American Crime
2007
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28110
6,9 8 krytyków
Amerykańska zbrodnia
powrót do forum filmu Amerykańska zbrodnia

Masakra...

ocenił(a) film na 9

Film wstrząsnął mną strasznie. Naprawdę nie mam pojęcia dlaczego ludzie są zdolni do takich rzeczy. Po oglądnięciu 'American Crime' poszukałem w sieci atykułów o tej zbrodni, ponieważ myślałem, że w filmie mogła być przesadzona. Jednak nie. Co więcej to nie jest jeden incydent. Co jakiś czas słychać o więzionych w domach członkach rodziny itp. Najlepszym podsumowaniem tego co chcę powiedzieć są ostatnie zdania w filmie, które wypowiedziała 'dusza' Sylvii, a brzmiały one mniej więcej tak: "Wielebny Bill mawiał: 'Wszystko jest wpisane w boży plan'. Wciąż staram się zrozumieć ten plan". I nie pytam się gdzie wtedy był Bóg, ale gdzie byli ludzie? Ale każdy może odpowiadać tylko za siebie. Wracając do morderczyni. Ktoś mógłby powiedzieć: 'Dlaczego nie ma kary śmierci? Przecież tylko na to zasługuje taki ktoś'. Dla mnie śmierć byłaby dla tej bestii nagrodą. Cieszę się, że mogła przeżyć 20 lat w więzieniu rozmyślając non stop o tym co zrobiła [to moje przypuszczenie], i kolejne 5 lat na wolności, gdzie, mam nadzieję nie znalazła zrozumienia, a tylko potępienie. Wiem, że to nie po katolicku, ale z mojej strony również czuję do niej pogardę i nienawiść. Odebrała tej dziewczynie wszystko. Mam nadzieję, że smaży się w piekle, tak samo boleśnie, jak traktowała Sylvię. Koniec.

ocenił(a) film na 9
Barcafan2

zgadzam sie z twoim zdaniem w pelni. smierc dla mordercy jest nagroda konca swojej nedznego zycia. mysle, ze Sylvia bardzo dzielnie sobie poradzila z tym nieludzkim traktowaniem, po prostu przestala zyc-zaczela egzystowac...

ocenił(a) film na 9
Barcafan2

Po obejrzeniu tego filmu myślę, że najlepszą karą dla tej Gertrudy byłoby więzienie z takimi samymi i jeszcze gorszymi torturami. Ktoś powie, że to nie jest humanitarne, ale czy ona sama była humanitarna? Według mnie to jedyna kara, na jaką zasłużyła sobie ta cholera, sama kara śmieci jest zbyt bezbolesna za COŚ takiego.

Barcafan2

Ja czasem zastanawiam się, dlaczego na świecie nie obowiązuje zasada: "Oko za oko, ząb za ząb." To na pewno byłoby bardziej sprawiedliwe... Niekiedy aż ciężko uwierzyć, że ludzie są zdolni do takich rzeczy. Brakuje słów.

ocenił(a) film na 9
Barcafan2

ten film to poprostu masakra.caly film siedzialam z "opuszczona kopara".

ocenił(a) film na 9
Barcafan2

Po obejrzeniu tego filmu nie mogłam zasnąć. Film jak dla mnie bardzo mocny - z pewnością nie obejrzę go kolejny raz...