PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=677515}
5,0 2,4 tys. ocen
5,0 10 1 2374
Anatomia upadku
powrót do forum filmu Anatomia upadku

Jeżeli budowlaniec spadnie pijany z rusztowania to się zrzuca na niego całą winę i nic mu się nie należy. "Osoby" pod wpływem alkoholu kazały pilotowi lądować więc sami sprowadzili na siebie taki los a wszyscy starają sie to zatuszować. To mają być przedstawiciele Państwa? Widocznie tak miało być.

ocenił(a) film na 10
Bocian82

Ty się ciesz lepiej, w jakim kraju żyjesz. Gdybyś żył w normalnym, to za takie wypowiedzi nie wypłaciłbyś się do końca życia za takie "wypowiedzi", o kryminale nie wspominając.

Żenuła.

marcintomala22

"Normalny" według ciebie to taki ,który za wpisy w internecie,nakłada na ludzi kary finansowe,za które nie mogą się wypłacić do końca życia i do tego więzienie?:DD Z kąd ty się urwałeś dziwolągu?Widzę że marzy ci się zamordyzm i dyktatura.Leć do Korei Północnej,albo na Białoruś,na pewno ci się spodoba.Twojemu prezesowi tez się marzą takie klimaty.:DD

ocenił(a) film na 10
llama77

Następny inteligentny leming, który nawet podstawowych zasad ortografii nie zna. "Z kąd" oni was biorą?

Eksperci - myśleć samodzielnie nie potrafi, czytać ze zrozumieniem nie potrafi, wstydu za grosz - chociaż pisać by was nauczyli...

Żenuła.

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

Panie PiSuarze! Pewnie obrazi Pana ten wpis i dobrze! Jeśli możesz kogoś tytułować lemingiem, toś Pan PiSuar!
O Pańskim myśleniu i czytaniu już się nie będę wypowiadał, bo było o Panu nawet w gazecie...
Co się tyczy pisowni, to przeczytaj Pan swój pierwszy post! Czy to jest poprawny język polski?

ocenił(a) film na 8
dominiorek

Dlaczego to jest dyskusja zwolennika PiS-u i zwolennika PO? Nie można zrobić z tego rozmowy na temat: Polska to słaby kraj, nie było zamachu, fakt komisja Milera to formalność, wiele błędów po stronie polskiego rządu, Rosjanie nigdy nie ujawnią co się wydarzyło, kto najbardziej skorzystał na tej katastrofie? Ludzie zmieniajcie realia w jakich żyjecie. PiS czy PO to nie jest gwarancja na lepsze jutro;) Z mniejszego zła wybrałbym PiS. W zamach nie wierzę, ale twierdzę że Rosja nie podała prawdy.

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Kiedyś próbowałem... Na każdy merytoryczny post, była odpowiedź: leming, zwolennik Tuska/Palikota/TVN/GW, zaprzaniec, pederasta, komuch...

Czego oczekujesz od Rosjan? Jakiej prawdy? Z zebranego materiału wyłania się przyczyna katastrofy, tylko jeśli czyjaś percepcja nie jest w stanie tego ogarnąć, to łatwiej uwierzyć w jakieś bzdury o zamachu... Do czego to prowadzi? Do odrzucenia faktów i oczekiwania, aż Rosja ujawni prawdę... no to czekajcie ujawnienia prawdy i sądu ostatecznego!

ocenił(a) film na 8
dominiorek

Historia wielokrotnie pokazała inne oblicze. Polacy w Rosji? Faktycznie marionetki. Poderwanie takiej maszyny w ciągu 2 sekund o kilkanaście metrów wyżej? Mało realne. Odpadające skrzydło? W tym samym czasie pokazano awaryjne lądowanie innego samolotu, ścinał kilkadziesiąt drzew i skrzydła były całe. Idiotyczne wypowiedzi Klicha cyt. "Jak coś uderza w inną rzecz to odpada". Alarm o uszkodzeniu w powietrzu? Zlekceważono. Rosjanie prowadzą śledztwo? Jesteśmy członkami NATO. Percepcja nie jest od tego aby ślepo wierzyć w wersje nr 1 lub wersje nr 2. Percepcja w tym przypadku to przyswajanie informacji, obróbka, analiza i dopuszczenie wątpliwości.

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Przyznam, ze dużej części tej chaotycznej wypowiedzi nie rozumiem...
To, że kilka elementów wydaje się (!) być nieprawdopodobnych, nie oznacza że wszystko jest nieprawdopodobne. Zwłaszcza, że to są często rzeczy pozornie niemożliwe. Na wszystko należ spojrzeć holistycznie. Tak naprawdę, co zawiniło? Dlaczego byli tak nisko? Nieważne 4 czy 8m nad ziemią, nie powinno być ich na tej wysokości! Odrzuca się najistotniejsze fakty i koncentruje na innych rzeczach, szukając dziury w całości!

Rosjanie prowadzili śledztwo na podstawie przepisów prawa międzynarodowego! Co z tym ma wspólnego NATO? No chyba, że uważasz iż powinniśmy Ruskich zaatakować, bo jesteśmy w NATO...

Percepcja, czyli postrzeganie służy do odbioru informacji! Przyswajanie, obróbka, analiza i dopuszczanie wątpliwości nie wchodzą już w zakres percepcji... Aby analizować informacje niewystarczająca jest wiara...

ocenił(a) film na 8
dominiorek

Znasz inne słowa niż percepcja? Nie martw się o mnie, wiem co słowo percepcja oznacza. Przyznam że nie wyjaśniłeś żadnego faktu a podałem ich kilka. Tak to był lot cywilny czy wojskowy? Wyprzedzę Twoją odpowiedź stwierdzisz: cywilny. W planie lotu był zapis: wojskowy. To była pierwsza podstawa do powołania komisji NATO ,która musiałby lecieć do Moskwy i prowadzić śledztwa wraz z komisją rosyjską.

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Nie martwię się o Ciebie. A jak wiesz co znaczy percepcja, to używaj tego określenia w prawidłowym kontekście.
Nie ustosunkowałem się do wszystkich informacji (czy fakty można wyjaśniać?), bo jak pisałem wyżej Twoja wypowiedź jest dla mnie chaotyczna. Nie rozumiem, np. "Alarm o uszkodzeniu w powietrzu? Zlekceważono", "Odpadające skrzydło?", "W tym samym czasie pokazano awaryjne lądowanie innego samolotu, ścinał kilkadziesiąt drzew i skrzydła były całe".

Rozwiń proszę wypowiedź odnośnie NATO. To ciekawe. Podaj źródła i napisz jak NATO bada katastrofy lotnicze.

ocenił(a) film na 8
dominiorek

Tak tak NATO bada katastrofy lotnicze? Czy ja napisałem że NATO bada katastrofy lotnicze? Ja jedynie napisałem o podstawie do utworzenia komisji. Jesteśmy w strukturach NATO (wiesz o tym? Czy nie bardzo?). Źródło? nie ośmieszaj się znawco tematu. Źródło jako dowód na lot wojskowy to np. sam Miller. Poczytaj wypowiedzi członków komisji Millera. Pierwsze lepsze po wpisaniu - http://www.wprost.pl/ar/255502/Miller-lot-Tu-154-do-Smolenska-mial-status-lotu-w ojskowego/ NATO i zestrzelenie śmigłowca, został powołany zespół badaczy: http://fakty.interia.pl/swiat/news/afganistan-7-zolnierzy-nato-zginelo-w-katastr ofie-smiglowca,1832955,4 Każda katastrofa w strukturach NATO jest zbadana. Tak samo jak komisja w sprawie Gruzji. Tak samo jak Ameryka po 11 września zgłosiła się do NATO.

Myślę a nawet wiem że raczej nie mam już ochoty na dyskusje z Tobą. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Nie . Nie mogę się zgodzić z takim rozumowaniem. NATO jest strukturą wojskową, która ma dawać gwarancje bezpieczeństwa, w przypadku ataku militarnego na jedno z państw członkowskich! Porównywanie katastrofy w Smoleńsku do zestrzelenia śmigłowca w trakcie misji NATO jest bezpodstawne! No chyba, że masz dowody na zestrzelenie samolotu lub zamach...

"Każda katastrofa w strukturach NATO jest zbadana."
Raczej każdy incydent w ramach misji NATO...

ocenił(a) film na 8
dominiorek

Nie zamykaj się w sztywnych ramach tylko poczytaj coś poza Smoleńskiem. To byli oficerowie WP podlegali NATO. To był lot wojskowy i funkcjonował tak we wszystkich zapisach. Generał Petelicki powiedział mądre zdanie o tej sytuacji. W każdym innym państwie byłoby normalnością wystąpić do NATO o pomoc - tak zrobiła Ameryka, tak jest po każdej katastrofie w Iraku czy w Afganistanie. Wszystkie sprawy związane z katastrofami w strukturach NATO są wyjaśniane przez NATO. No chyba że Twoim zdaniem wyjaśnia je Rosja :]

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Nie zamykam się, poważnie. To Smoleńsk jest poza głównym nurtem tego co czytam. To, że jesteśmy w NATO, nie znaczy, że będą za nas prowadzić wszystkie dochodzenia... Pomoc nie oznacza przejęcia i prowadzenia śledztwa. Po każdej katastrofie w Iraku i Afganistanie NATO prowadzi śledztwa, bo tam, jakbyś nie wiedział prowadzone są działania militarne. Po wypadku Casy, też nie proszono o pomoc NATO, więc nie wszystkie katastrofy są wyjaśniane z ich udziałem...

ocenił(a) film na 8
dominiorek

http://www.polskatimes.pl/artykul/36610,nato-powola-specjalna-komisje-do-kontakt ow-z-gruzja,id,t.html?cookie=1
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1629,title,NATO-powola-komisje-ds-syndromu-balkanski ego,wid,96179,wiadomosc.html?ticaid=1100b2&_ticrsn=5
http://wpolityce.pl/wydarzenia/29029-wazny-apel-polonii-amerykanskiej-do-obamy-r omneya-i-szefow-panstw-nato-o-poparcie-dla-powolania-miedzynarodowej-komisji-w-s prawie-smolenska

ocenił(a) film na 1
7lukas785

Co to ma znaczyć? Czy to ma być dowód na to, że śledztwo w sprawie Smoleńska powinno być prowadzone przez NATO? Nie porownuj rzeczy nieporównywalnych...

ocenił(a) film na 8
dominiorek

http://www.rmf24.pl/tylko-w-rmf24/wywiady/news-krzysztof-szczerski-powinna-powst ac-miedzynarodowa-komisja-w,nId,706907

ocenił(a) film na 1
7lukas785

pobożne życzenia posła PiS

ocenił(a) film na 8
dominiorek

http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/660492,nato_pomoze_polsce_w_sprawie_katastro fy_smolenskiej.html

ocenił(a) film na 1
7lukas785

A tu cytat z innego artykułu, który wcześniej przesłałeś:

"Autorzy raportu dodają jednak, że na podstawie przepisów międzynarodowego prawa lotniczego nie można jednoznacznie określić statusu statku powietrznego (ze względu na niejednolitą praktykę państw w tym zakresie)."

ocenił(a) film na 10
dominiorek

Ty kiedyś próbowałeś... oj, kłamczuszek. Nienormalny, cycki dody, wojownik Maciorowicza, oszołom.

Ot, wielki sprawiedliwy. Kpiasz i hipokryta :)

ps. Zdziwilibyście się bardzo, znajac me przekonania polityczne. To dla was przeciwnik raportu Millera z automatu staje się PiSiorem. Leming jest zjawiskiem społecznym, ciekawie udowadnianym. Nie każdy leming jest zwolennikiem PO, chociaż - każdy zwolennik PO jest lemingiem ;)

ocenił(a) film na 1
marcintomala22

OK. Nie każdy PiSior jest zwolennikiem PiS... ale każdy PiSuar jest PiSiorem :) To też ciekawe zjawisko socjologiczne...

PS. Myślę, że nikogo nie obchodzą twoje preferencje polityczne.
PPS. Widzę, że bardzo obraziły cię "cycki Dody" (pisz z dużej litery, bo to nazwa własna - a propos błędów ortograficznych). Nie nazwałem Cię nigdy wprost oszołomem, określiłem tak pewną grupę ludzi, z którą widzę, że się identyfikujesz...
PPPS. Co z tą brzozą, której nie ma...

dominiorek

aha czyli kazdy kto mysli inaczej niz ty jest lemingiem z pisu.. smieszny jestes
nie masz swojego zdania jestes takim czlowieczkiem o bardzo plytkim rozumie.
pasazerowie tok mogli byc nawaleni jak swinie wazne tylko by piloci mieli trzezwe mozgi.
do ladowania nikt ich nie moze zmusic pezydent moze jedynie zaproponowac nic wiecej.
masz koles wyprany mozg przez tv probijesz swymi glupimy wypowiedziami pograzyc kogos kto mysli inaczej i nazwac go lemingiem. ty nim jestes i wbij sobie to do glowy gdyby w mediach powiwdzieli skacz to ty bys piwrwszy skoczyl..

nie mam polskich znakow pisze z tel sory za bledy

ocenił(a) film na 1
mrlolson

No już dobrze, dobrze. Pacjencja!
Teraz napisz, gdzie ja dokładniej wzmiankowałem o tych lemingach...

To, że nie masz polskich liter, nie zwalnia Cię z pisania poprawną polszczyzną! Bo przecinki, to chyba w każdym telefonie są! No może w tym z obrotową tarczą nie ma...

ocenił(a) film na 10
dominiorek

Czepiał się, jak ja się czepiałem... nawet w tak prostej sprawie nie potrafisz być konsekwentny?

dominiorek

uu braklo jezyka do dalszej dyskusji? komorowskiego sie zapytaj o ortografie.
nie potrafisz czytac bez przecinkow?
powiem Ci ze gadasz tak samo jak tusk czyli same klamstwa nic poza tym :)

ocenił(a) film na 1
mrlolson

Zgadza się, zabrakło języka do dalszej dyskusji na takim poziomie.
Porównuj mnie do Palikota, ponoć to bardziej obraźliwe...
Ciekawe. Zaimki osobowe z dużej litery, a nazwiska już z małej.

marcintomala22

Czemu odpisujesz bez sensu i nie na temat?Nie masz argumentu,co?:DDDD Zagiąłem cię i się dziecko pogubiło?:D Jak ja to lubię.Baw mnie.

marcintomala22

Nie wymieniłem z imienia czy z nazwiska o kogo chodzi, wiec nie sądzę żeby można było odpowiadać za coś takiego skoro nie jest to dokładnie wymienione o kogo chodzi, ale widać wszyscy wiedzą o kogo chodzi i wszyscy zdają sobie sprawę z sytuacji jaka zaistniała.

Nie jest istotne czy PO czy PIS ma rację bo im chodzi tylko o to żeby skompromitować drugich, a rosji nic nie zrobimy bo teraz to już jest zapóźnienie i w ogóle co możemy im zrobilg, przecież koni nie są zależni od nas?

Kolejna lekcja na przyszłość.