Nie mówi o alternatywnej wersji wypadków względem oficjalnej wersji, a zajmuje się oskarżeniami.
Atakują od początku, zamiast podać fakty.
Mogę się zgodzić i nie... W teorii porównuje. Jednak w praktyce nie zderza dwóch teorii, nie daje obrazu dwóch stron nie prezentuje ich. Film stara się od samego początku obalić jedną teorie na rzecz drugiej. Jak na dokument jest to zbyt jednostronne i nie profesjonalne. Gdyby pozbawić ten film tych elementów, pokazać za i przeciw to by dałem mu 7, a tak...
Propaganda.
W sumie racja, z gory zalozono np. że był co najmniej jeden wybuch - albo zbiorniku paliwa, albo materialu wybuchowego umieszczonego gdzies w okolicach skrzydła (przepraszam za nieprofesjonalne nazewnictwo). Tylko np. jak wyjaśnisz jednak obecność tego TNT, co niedawno ustalono? http://pl.wikipedia.org/wiki/Trotyl Nie wspominajac o tak jak wspomniales propagandzie, z gory ukazano dziwny obraz rządu, jakoby chcieli, by ta sprawa ucichla, chociaz z 2 strony zachowanie premiera budzi pewne watpliwosci... Ciekawy byl watek z pogotowiem [UWAGA SPOILER] (raczej jego brakiem na samym miejscu i oddelegowaniem karetek nazat) oraz strażą pożarną (nic nie mowia, bo pewnie wiedza "za dużo").
Wiesz ja nie oceniam, która strona ma racje. Raczej oceniam poziom dokumentu. Jeżeli powstanie dokument zderzający profesjonalnie dwie tezy bez przesądzania, z góry która jest prawdziwa... to będzie to ideał. Taki dokument powstał o np śmierci Kennedy'ego. Ja akurat dokumentów oglądam setki, a ci twórcy zajęli jedno stanowisko co sprawia że film jest łatwym celem ataku.
wkurzają mnie tylko ludzie, którzy twierdzą, że jeśli wolisz wersję X jestes za PO, jesli wolisz wersję Y - jesteś za PiS... sa ludzie, ktorzy wcale nie interesuja sie polityka, a ta sprawa np. ich nurtuje nawet do dzis...