I ta Vittoria jakaś dziwna czarna spódnica, rajstopy i bluzka? a gdzie szorty khaki i bluzka bez rękawów? w ogłóle młodsza sobie wyobrażałam no i Ewan McGregor na Carlo Ventresce? przeciez on miał mieć czarne kręcone włosy!! nic tu sie nie zgadza. Tak czekałam na ten film po przeczytaniu książki a tu sie okazuje że będzie totalnie inny i jedynie lekko oparty na książce. szkoda.
Też uważam, że McGregor pasuje do księdza. Rzeczywiście mnie też zaniepokoiła nieobecność tych trzech postaci. Zamiast nich pojawia się jakiś polski dziennikarz, którego nie było w ogóle w książce:/
McGregor też mi jakoś nie pasuje, ale Ayelet Zurer, która gra Vittorię w ogóle nie odpowiada opisowi w książce...
Szukałem właśnie postaci Maxa Kohlera, a tu nic! Zawiodłem się szczerze mówiąc, ponieważ dla mnie jest to bardzo ważna postać i chciałem wiedzieć, kto go gra. Szukałem tej kamerzystki -otyłej murzynki-, a tu też nic! Przecież w książce była jedną z ważniejszych postaci, nawet mówiono, że za to co nakręciła powinna dostać Pulicera, a w filmie jej nie ma! Film na pewno nie przebije książki, ponieważ nie wyobrażam sobie wsadzić tylu faktów historycznych i tylu wspaniałych akcji do dwu godzinnego filmu. Miejmy nadzieję, że film będzie na tyle dobry, żeby zagłuszyć tą nieobecność kilki postaci. Trzymam kciuki i Wy też trzymajcie! Czekam na film!
Nie rozumiem, jakim cudem chcą oddac historię opisaną w książce bez Maxa Kohlera? Przecież on jest kluczową postacią! Brak reporterów BBC też razi i do tego nijaka Vittoria. Chyba jedynym plusem jest Tom Hanks jako Langdon...Mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać filmu 'Anioły i demony'!
Już se wyobrażam ten film bez 1/5 książki (bez akcji w CERN'ie), bez reporterów itd itd ..
Heh nie jestem pewien czy aby na pewno pójde na ten film, w końću zredukowali nawet kilka postaci w jedną i to na bank nie będzie coś identycznego co książka.
Po oglądnięciu pewnie się okaże że w filmie tylko (i tak nie wszyscy) bohaterowie i ogólny zarys histori jest podobny.. a reszta? Nowa.
Kolejna rzecz, wydaje mi się że akcja z CERNEM powinna jednak być bo na oficjalnej stronie ang. A&D w III zakładce widzimy info o CERNie i Vittorie najpewniej w nim.. ;)
Nie wiem jednak co z Kohlerem..
Na tej stronie są również fragmenty filmu, wystarczy dobrze poszukać :P
I mam kolejną teze na temat filmu bez Kohlera: obrócą to tak że nowa postać "Ritcher" będzie połączeniem Rochera jako przywódcy i przy okazji Kohlera jako..
*spoiler*
zabójcy Ventresci..