PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330332}

Anioły i demony

Angels & Demons
2009
7,0 238 tys. ocen
7,0 10 1 238008
5,2 36 krytyków
Anioły i demony
powrót do forum filmu Anioły i demony

I ta Vittoria jakaś dziwna czarna spódnica, rajstopy i bluzka? a gdzie szorty khaki i bluzka bez rękawów? w ogłóle młodsza sobie wyobrażałam no i Ewan McGregor na Carlo Ventresce? przeciez on miał mieć czarne kręcone włosy!! nic tu sie nie zgadza. Tak czekałam na ten film po przeczytaniu książki a tu sie okazuje że będzie totalnie inny i jedynie lekko oparty na książce. szkoda.

użytkownik usunięty
kasia_111

Akurat McGregor mi tu pasuje...:P
Ale Vittoria-nie ta!

ocenił(a) film na 8

Też uważam, że McGregor pasuje do księdza. Rzeczywiście mnie też zaniepokoiła nieobecność tych trzech postaci. Zamiast nich pojawia się jakiś polski dziennikarz, którego nie było w ogóle w książce:/

użytkownik usunięty
kasia_111

McGregor też mi jakoś nie pasuje, ale Ayelet Zurer, która gra Vittorię w ogóle nie odpowiada opisowi w książce...

kasia_111

Szukałem właśnie postaci Maxa Kohlera, a tu nic! Zawiodłem się szczerze mówiąc, ponieważ dla mnie jest to bardzo ważna postać i chciałem wiedzieć, kto go gra. Szukałem tej kamerzystki -otyłej murzynki-, a tu też nic! Przecież w książce była jedną z ważniejszych postaci, nawet mówiono, że za to co nakręciła powinna dostać Pulicera, a w filmie jej nie ma! Film na pewno nie przebije książki, ponieważ nie wyobrażam sobie wsadzić tylu faktów historycznych i tylu wspaniałych akcji do dwu godzinnego filmu. Miejmy nadzieję, że film będzie na tyle dobry, żeby zagłuszyć tą nieobecność kilki postaci. Trzymam kciuki i Wy też trzymajcie! Czekam na film!

ocenił(a) film na 6
kasia_111

Nie rozumiem, jakim cudem chcą oddac historię opisaną w książce bez Maxa Kohlera? Przecież on jest kluczową postacią! Brak reporterów BBC też razi i do tego nijaka Vittoria. Chyba jedynym plusem jest Tom Hanks jako Langdon...Mimo wszystko i tak nie mogę się doczekać filmu 'Anioły i demony'!

ocenił(a) film na 7
kasia_111

Już se wyobrażam ten film bez 1/5 książki (bez akcji w CERN'ie), bez reporterów itd itd ..
Heh nie jestem pewien czy aby na pewno pójde na ten film, w końću zredukowali nawet kilka postaci w jedną i to na bank nie będzie coś identycznego co książka.
Po oglądnięciu pewnie się okaże że w filmie tylko (i tak nie wszyscy) bohaterowie i ogólny zarys histori jest podobny.. a reszta? Nowa.

ocenił(a) film na 7
peth

Znalazłem że Nikojal Lie Kass gra Assasyna :)

ocenił(a) film na 7
peth

Kolejna rzecz, wydaje mi się że akcja z CERNEM powinna jednak być bo na oficjalnej stronie ang. A&D w III zakładce widzimy info o CERNie i Vittorie najpewniej w nim.. ;)
Nie wiem jednak co z Kohlerem..
Na tej stronie są również fragmenty filmu, wystarczy dobrze poszukać :P

ocenił(a) film na 7
peth

I mam kolejną teze na temat filmu bez Kohlera: obrócą to tak że nowa postać "Ritcher" będzie połączeniem Rochera jako przywódcy i przy okazji Kohlera jako..

*spoiler*

zabójcy Ventresci..

kasia_111

Buty też nie pasują! w książce miała sandały na obcasie a na filmie jakieś gumiaki...