PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330332}

Anioły i demony

Angels & Demons
2009
7,0 238 tys. ocen
7,0 10 1 237908
5,2 35 krytyków
Anioły i demony
powrót do forum filmu Anioły i demony

Cześć!
Jest taka sprawa, że musiałem wyjść 20 min przed końcem filmu. Skończyłem na scenie gdy Kamerling leci na spadochronie, a później leży na schodach. Co się dzieje dalej? Z góry dzięki.

ocenił(a) film na 9
atenats

Zobacz sam bo końcówka to jedna z najlepszych rzeczy w tym filmie ;>

ocenił(a) film na 7
Antonio_Montana

Wygląda na to, że nie będę miał takiej okazji dopóki ten film nie pojawi się w sklepach :/ Jak dostaję kasę od rodziców na kino, to raczej wolę ją wydać na następny film niż na już oglądany. Proszę, napiszcie!

użytkownik usunięty
atenats

Kamerling jest opatrywany w punkcie medycznym. Kardynałowie rozmawiają o tym, aby wybrać kamerlinga na papieża. W tym czasie Langdon używając klucza (tego złotego, wyjętego z ręki zabitego porucznika) uzyskuje dostęp do nagrań z monitoringu. Akcja przenosi się do przeszłości (pokój papieski,scena w której porucznik zdemaskował kamerlinga, ten drugi piętnuje sobie na klatce piersiowej odwrócony znak Watykanu, wchodzi policja i widzą porucznika z pistoletem wycelowanym w kamerlinga. Kamerling wskazuje na porucznika jako na zdrajcę, porucznik zostaje zastrzelony przez ochronę, potem wchodzi jakiś biskup kamerling wskazuje na niego i mówi, że jest on Iluminatem, również zostaje zastrzelony). Nagranie z monitoringu zostaje pokazane kardynałom. Kamerling zostaje wezwany do Kaplicy Sykstyńskiej, jeszcze nie wiedząc o tym, że został zdemaskowany. gdy już domyślił się, że wiedzą, że jest Iluminatem ucieka, i przy wejściu do katakumb polewa się olejem z lampy i podpala. Następna scena to rozmowa Langdona z nowym kamerlingiem, Langdon dostaje oryginał dzieła Galileusza. Baggia zostaje wybrany na papieża. Film kończy się pozdrowieniem papieskim z balkonu. Mam nadzieję, że za bardzo nie zamotałem:) Pozdrawiam

atenats

A ja powiem co mnie tam:)
Tak w skrócie:
Większość ludzi jest za tym, aby kamerling został papieżem. On natomiast zostaje odwieziony do szpitala gdzie opatrzone są mu rany po upadku. W tym samym czasie Robert i Vittoria siedzą w biurze Richtera. Vittoria przypomina sobie o dziennikach, które zostały jej zabrane. Wyciąga książki z biurka po czym odchodzi na bok. W tym momencie Robert bierze klucz, który wyjął z ręki nieżywego już agenta, po czym ukazuje mu się nagranie rozmowy Kamerlinga z pracownikiem Gwardii Szwajcarskiej tuż przed jego śmiercią. Dzięki temu Robert i Vittoria odkrywają, że twórcami całej tej "wojny" nie są wcale Iluminaci tylko sam ksiądz. (Wypalony znak na jego torsie to także jego prywatne dzieło.) Nagranie zostaje pokazane wszystkim tym, którzy uczestniczą w konklawe (wybacz nie wiem jak się zwą:). Kamerling zostaje wezwany w miejsce "wyborów" po czym zorientowawszy się o co chodzi ucieka z sali. Biegnie wgłąb kościoła i podpala się na oczach agentów, którzy mieli przeprowadzić jego egzekucję. Nowym papieżem zostaje zaś kapłan, którego Robert wyłowił z fontanny. Langdon dostaje pozwolenie na wgląd do archiwów watykańskich.

Mam nadzieję, że dość jasno przedstawiłam ten koniec jednak jakbyś miał jakieś wątpliwości to pisz, bo co do takiego opisywania to nie zawsze mi dobrze idzie;P

Kedda

No i zostałam wyprzedzona:)
Trudno.

<za krótki>

Kedda

Takie małe sprostowanie.

Kamerling NIE był Iluminatem.