Abstrahując od samej treści filmu- ciekawe ile TVN wyłożyło kasy za pokazanie w filmie swojego logo. Niby taka błahostka, ale w filmach żadne marki nie pojawiają się przypadkowo. W tym filmie bylo to ujęte bardzo subtelnie, tak jak wspomniany tvn czy sklep sephory; bo w polskich filmach przybiera to żenujący poziom (dla mnie dnem byl product placement w "Samotności w sieci").
Ps. sorki za taki wątek, ale to tak dla oderwania się od tematyki religijnej:)
TVN - Tusk Vision Network . Nie mam nic do naszego pana Premiera , tyle tylko że antypisowski obraz Platformy , która ukuła pojęcie "moheryzmu" i wyśmiewała religijne zaanagażowanie premiera Kaczyńskiego przeszła jak widać na nowy , obleśny poziom - pro POwska komercyjna stacja prywatna , antyklerykalna i laicka , zaznacza swoją obecność w równie antyklerykalnym filmie . Cóz , ręka ręke myje . Swoją ręke .
TVN NIC NIE ZAPLACIL ZA TO. wzieli do filmu najwieksza stacje telewizyjna z kraju z ktorego pochodzil w filmie zmarly papiez czyli nasz Jan Pawel II. ot co.
tu sie raczej myslisz... to jest product placement i nikt "ot tak sobie " za darmo nikogo nie bierze... i skad informacja ze to najwieksza stacja ?
Niektórzy to mają horyzonty tak wąziutkie, że widzą tylko tego typu rzeczy. Świat nie składa się z Kaczyńskich i Tuska i walki z moherami. A z tym postem to walnąłeś jak gajowy jajami o sosnę.
Nie wiem co bierzesz,ale działa,bo mam ubaw.Kościół niszczy sam siebie,a Kaczyński ma odpowiednich ekspertów od katastrofy.Takich samych jak ja,bo też sklejałem modele samolotów.Hi Kaczyński reszta caput.
Zal mi was, i co z tego że był TVN, u mnie w kinie, sala pełna 300 osób i nikt się nie zaśmiał tylko ktoś na głos powiedział o TVN i na tym się skończyło. Nic wielkiego, przy6najmniej polski akcent bo Polska jest znana.
A co do tego pogrzebu papieża podobnego do naszego JPII to mnie rozwaliliście <lol2>
Gratulują debilą, którzy tak twierdzą. Bo wiecie że Paweł VI, Jan XXIII i inni papieże byli chowani w takich samych trumnach, co więcej JPII ma taki sam nagrobek jak Paweł VI. Większości nakłada się chustę na twarz na znak szacunku i czci. jeśli nie macie pojęcia o takich sprawach to się nie odzywajcie, bo sposób, życia, wybrania i pogrzebu papieża jest taki sam cały czas od lat. Ewentualnie papież opisuję w testamencie ewentualne różnice.
Pzdr [piwo]
zgadzam się! Poza tym polski Papież spoczął w ziemi a trumna papieża w filmie była sarkofagiem.
Moim zdaniem to TVN-owi dali cały bank za to żeby sie w filmie pokazali. Mam wrażenie że był to taki zabieg urealniający ten film, bo przecież w tamtej scenia chciano pokazać że cały świat interesuje się losami konklawe.
Co byście się już dalej nie kłócili o to logo...
http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,19946,news,,1,,anioly_i_demony,aktualnosci_de tal.html#autoplay
A moze jest po prostu tak ze jest kilka wersji na swiat tak zeby kazda stacja mogla sobie wykupic prawa do swojej tv;] Przeciez w tym filmie bylo duzo wiecej reklam.
Uważam że to dobrze że w aniołach i demonach wystąpił tvn bo wreszcie może sie zmieni że w hollywoodzkich produkcjach z europy wschodniej akcja dzieje sie np w czechach(np wanted) może wreszcie przyjdzie moda na Polskę xD
a co ma piernik do wiatraka? Film był kręcony na podstawie książki to po 1 więc oczywistą oczywistością było to,że akcja będzie się rozgrywać we włoszech, tak samo jak akcja kodu da vinci będzie rozgrywana w anglii. Po 2, jest już wiele filmów których akcja rozgrywa się poza stanami, np hostel, szpiedzy tacy jak my, Pianista itd itp. Więc nie mam pojędcia co tvn w filmi ma wspólnego z tym, że amerykanie będą kręcić filmy o Polsce, skoro i tak kręcą.
Przecież to Polak nawet nie był, ten cały prezenter. Wsłuchajcie się w jego akcent.
Jedyne, co go odróżniało od dziennikarzy TVN-u, to maniera - ale w filmach to akurat normalne, że ludzie mediów się nie jąkają, są zawsze w centrum wydarzeń i w ogóle. A żadnego dziwnego akcentu nie uświadczyłem.
Czy nikt nie wpadł na to, że po prostu pokazano loga prawdziwych telewizji z różnych krajów, m.in właśnie TVN z Polski, żeby było realistycznie? Po co mieli wymyślać nowe stacje dla każdego kraju?
Jak to się stało? http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/anioly-i-demony,4456.html