PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=330332}

Anioły i demony

Angels & Demons
2009
7,0 238 tys. ocen
7,0 10 1 237929
5,2 36 krytyków
Anioły i demony
powrót do forum filmu Anioły i demony

Abstrahując od samej treści filmu- ciekawe ile TVN wyłożyło kasy za pokazanie w filmie swojego logo. Niby taka błahostka, ale w filmach żadne marki nie pojawiają się przypadkowo. W tym filmie bylo to ujęte bardzo subtelnie, tak jak wspomniany tvn czy sklep sephory; bo w polskich filmach przybiera to żenujący poziom (dla mnie dnem byl product placement w "Samotności w sieci").

Ps. sorki za taki wątek, ale to tak dla oderwania się od tematyki religijnej:)

TVN - Tusk Vision Network . Nie mam nic do naszego pana Premiera , tyle tylko że antypisowski obraz Platformy , która ukuła pojęcie "moheryzmu" i wyśmiewała religijne zaanagażowanie premiera Kaczyńskiego przeszła jak widać na nowy , obleśny poziom - pro POwska komercyjna stacja prywatna , antyklerykalna i laicka , zaznacza swoją obecność w równie antyklerykalnym filmie . Cóz , ręka ręke myje . Swoją ręke .

MilesQuaritch

Wiesz co? Takie mądre teorie spiskowe prawisz, że lepiej sam się umyj. Obie ręce!

ocenił(a) film na 9
jarek_b7

TVN NIC NIE ZAPLACIL ZA TO. wzieli do filmu najwieksza stacje telewizyjna z kraju z ktorego pochodzil w filmie zmarly papiez czyli nasz Jan Pawel II. ot co.

ocenił(a) film na 7
mmore20

tu sie raczej myslisz... to jest product placement i nikt "ot tak sobie " za darmo nikogo nie bierze... i skad informacja ze to najwieksza stacja ?

ocenił(a) film na 7
jarek_b7

Ale to co chłop napisał to jest brutalna prawda o tej nędznej telewizji.

MilesQuaritch

Niektórzy to mają horyzonty tak wąziutkie, że widzą tylko tego typu rzeczy. Świat nie składa się z Kaczyńskich i Tuska i walki z moherami. A z tym postem to walnąłeś jak gajowy jajami o sosnę.

MilesQuaritch

My o zupie, a ty o d...

<za krótki>

MilesQuaritch

Święte słowa Burger!

użytkownik usunięty
MilesQuaritch

Nie wiem co bierzesz,ale działa,bo mam ubaw.Kościół niszczy sam siebie,a Kaczyński ma odpowiednich ekspertów od katastrofy.Takich samych jak ja,bo też sklejałem modele samolotów.Hi Kaczyński reszta caput.

Tosia_5

Zal mi was, i co z tego że był TVN, u mnie w kinie, sala pełna 300 osób i nikt się nie zaśmiał tylko ktoś na głos powiedział o TVN i na tym się skończyło. Nic wielkiego, przy6najmniej polski akcent bo Polska jest znana.

A co do tego pogrzebu papieża podobnego do naszego JPII to mnie rozwaliliście <lol2>

Gratulują debilą, którzy tak twierdzą. Bo wiecie że Paweł VI, Jan XXIII i inni papieże byli chowani w takich samych trumnach, co więcej JPII ma taki sam nagrobek jak Paweł VI. Większości nakłada się chustę na twarz na znak szacunku i czci. jeśli nie macie pojęcia o takich sprawach to się nie odzywajcie, bo sposób, życia, wybrania i pogrzebu papieża jest taki sam cały czas od lat. Ewentualnie papież opisuję w testamencie ewentualne różnice.

Pzdr [piwo]

ocenił(a) film na 8
Piter_

zgadzam się! Poza tym polski Papież spoczął w ziemi a trumna papieża w filmie była sarkofagiem.

ocenił(a) film na 10
Tosia_5

Moim zdaniem to TVN-owi dali cały bank za to żeby sie w filmie pokazali. Mam wrażenie że był to taki zabieg urealniający ten film, bo przecież w tamtej scenia chciano pokazać że cały świat interesuje się losami konklawe.

ocenił(a) film na 7
Tosia_5

Co byście się już dalej nie kłócili o to logo...

http://dziendobrytvn.plejada.pl/25,19946,news,,1,,anioly_i_demony,aktualnosci_de tal.html#autoplay

Tosia_5

Sory, to było do zupełnie innego wątku, nie wiem jakim cudem tu się pojawiło...

jarek_b7

A moze jest po prostu tak ze jest kilka wersji na swiat tak zeby kazda stacja mogla sobie wykupic prawa do swojej tv;] Przeciez w tym filmie bylo duzo wiecej reklam.

Tosia_5

o co tyle szumu?
inne stacje też były pokazywane, np. CNN

ocenił(a) film na 5
Tosia_5

i tak to lepsze, niż lejdis śpiewające w samochodzie "raaadio zet".

Tosia_5

Uważam że to dobrze że w aniołach i demonach wystąpił tvn bo wreszcie może sie zmieni że w hollywoodzkich produkcjach z europy wschodniej akcja dzieje sie np w czechach(np wanted) może wreszcie przyjdzie moda na Polskę xD

użytkownik usunięty
Vicky1001

a co ma piernik do wiatraka? Film był kręcony na podstawie książki to po 1 więc oczywistą oczywistością było to,że akcja będzie się rozgrywać we włoszech, tak samo jak akcja kodu da vinci będzie rozgrywana w anglii. Po 2, jest już wiele filmów których akcja rozgrywa się poza stanami, np hostel, szpiedzy tacy jak my, Pianista itd itp. Więc nie mam pojędcia co tvn w filmi ma wspólnego z tym, że amerykanie będą kręcić filmy o Polsce, skoro i tak kręcą.

ocenił(a) film na 8

Kod da Vinci dzieje się głównie we Francji.

ocenił(a) film na 8
Tosia_5

Przecież to Polak nawet nie był, ten cały prezenter. Wsłuchajcie się w jego akcent.

ArienneMD

Jedyne, co go odróżniało od dziennikarzy TVN-u, to maniera - ale w filmach to akurat normalne, że ludzie mediów się nie jąkają, są zawsze w centrum wydarzeń i w ogóle. A żadnego dziwnego akcentu nie uświadczyłem.

użytkownik usunięty
Tosia_5

Na pewno więcej niż zarobisz przez całe życie.

użytkownik usunięty
Tosia_5

Czy nikt nie wpadł na to, że po prostu pokazano loga prawdziwych telewizji z różnych krajów, m.in właśnie TVN z Polski, żeby było realistycznie? Po co mieli wymyślać nowe stacje dla każdego kraju?

ocenił(a) film na 7

Nie. Pokazano tych co zapłacili.

ocenił(a) film na 7
Tosia_5

Jak to się stało? http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/anioly-i-demony,4456.html

ocenił(a) film na 8
Tosia_5

Kij z TVN. Były tam również inne stacje np. włoski mediaset.