Kochany, nic takiego nie istnieje.
Jest to tylko wymysł reżyserski spowodowany chęcią napchania sobie kieszeni kasą.
Jak dla mnie lalka (czyli czarny charakter horroru, a co za tym idzie cała akcja w nim) straszy tylko na pierwszy rzut oka :)
Ta lalka istnieje naprawdę, z tym, że jest szmaciana (więc filmowe trzaskanie nią o łóżko nic by nie dało) a historia jest oparta na faktach
Wiesz czym są fakty?
Przeczytaj definicję, posprawdzaj i zacznij wtedy używać tego słowa poprawnie :)
No i? Mfaktem jest ze abraham lincoln istnial. Czy abraham lincoln pogromca wampirow to film oparty na faktach w takim razie?
oczywiście ta lalka istnieje i jest opętana znajduje się w muzeum warrenów. Co miesiąc ksiądz przychodzi do tego miejsca by odprawiać egzorcyzmy czy oczyszczać te pomieszczenie i przedmioty znajdujące się w nim niektórzy nawet robią sobie zdjęcie z laleczką Annabelle. :) https://c1.staticflickr.com/3/2321/5756764941_1100532b96_z.jpg Oczywiście w filmie lalka sama w sobie wygląda strasznie a w rzeczywistości to jest zwykła, niepozorna, szmaciana lalka.
Jak już wyżej wspomniałem lala jest bezpieczna z tego powodu iż jest w zamknięciu i raz albo dwa razy w miesiącu ksiądz odprawia na niej egzorcyzmy.
ok.tylko czemu raz czy 2 w miesiącu, może powinien codziennie , nie chce byc sceptyczny i niegrzeczny, ale to jakieś dziwne , nawet jeśli jest w niej jakieś zło , to skąd ten ksiądz wie kiedy ma te egzorcyzmy odprawiać
ps.film mi się podobał, i jak bym nie wierzył [oczywiście podczas oglądania filmu ], to bym wcale horrorów nie oglądał, wystarczy trochę wyobraźni
ale tak na serio - po filmie , to jestem trochę sceptyczny czy w niej możne coś być, może dlatego ze nie jestem wierzacy
Mógłby nawet i robić to raz na rok ale ze względu na bezpieczeństwo robi to 2 razy w miesiącu.
To w pewnym stopniu oczyszczono by świat z głupoty i zabobonów. Nie jest to niestety legalne.
Mam nadzieję, że już teraz wiesz, że damianzg89 pierdzielił kocopoły a duchy, życie po życiu i zjawiska paranormalne nie są zabobonem czyż nie mam racji? No więc właśnie odpowiedz łaskawie, że się ze mną zgadzasz bo i tak nie masz innego wyjścia a zabobonem jest nic innego jak wszechświat sam z siebie, przypadku, znikąd i inne fizyczne zabobony