PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 88 tys. ocen
5,7 10 1 88366
3,7 15 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

podobieństwa do filmu "Dziecko Rosemary" Romana Polańskiego rażące. oprócz tego mnóstwo wątków z innych popularnych horrorów. oczywiście teraz, kiedy w kinie powiedziano już prawie wszystko, trudno o coś nowego, jednak inspirować się też trzeba umieć. film oglądało się jak parodię "Dziecka Rosemary". ponadto wykorzystano nawet wątek z życia reżysera (śmierć Sharon Tate). naprawdę nie rozumiem zachwytów nad filmem. jeśli ktoś chce obejrzeć dobry film w podobnym klimacie polecam "Dziecko Rosemary".
nawet imiona bohaterek są podobne. Annabelle czyli połączenie dwóch imion jak u Rosemary. a główna postać nazywa się Mia jak aktorka Mia Farrow odgrywająca główną rolę w filmie Polańskiego. nic dodać nic ująć...

SuzanaCorleone

Kwestia gustu. Jak dla mnie to Dziecko Rosemary jest strasznie słabiutkim filmem, nic tam mnie nie wystraszyło, a oglądając Annabelle na kilku scenach wrzeszczałem ze strachu.

ocenił(a) film na 9
Andrzejek324

Wrzeszczałeś ze strachu na Annabelle? to obejrzyj "Obecność" jak dobrze pójdzie to sie nawet posrasz

mielon1994

Na Obecności srałem w gacie.

ocenił(a) film na 4
SuzanaCorleone

zgadzam się. Jeśli już się wzorujemy na innych świetnych filmach to róbmy to z klasą. Tutaj było dużo głupot i sztampowości. Film mi się dłużył (mimo że trwa przecież zaledwie 1,5h), a to niezbyt dobrze o nim świadczy.

użytkownik usunięty
SuzanaCorleone

"oprócz tego mnóstwo wątków z innych popularnych horrorów. oczywiście teraz, kiedy w kinie powiedziano już prawie wszystko, trudno o coś nowego, jednak inspirować się też trzeba umieć."

dokładnie TO SAMO można napisać o przereklamowanej Obecności. Słowo w słowo.

ocenił(a) film na 3

Jak dla mnie obecnosc nie byla az tak zlym filmem (fajna muzyka i klimat, no i Vera Farmiga!!) ale pod wzgledem watkow mnie film rowniez rozczarowal :<