PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 88 tys. ocen
5,7 10 1 88372
3,7 15 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle
sloniasek

nie widziałem Annabelle, ale jeżeli uważasz, że Obecność była lipna to na pewno twoje zdanie nie jest warte brania pod uwagę

użytkownik usunięty
wierzbis

czemu? akurat trochę horrorów oglądałam i też uważam, że obecność jest do bani. pomijając słaby, pretekstowy scenariusz z obowiązkowym chrześcijańskim tłem (ziew) kompozycja filmu kuleje, a zakończenie jest śmieszne. gdzieś 10 sekund po scenie z drzewem kończy się horror i resztę można sb darować. :) jeśli chodzi o anabelle, to obawiam się, sądząc po samych skrinach, że jest nudny jak cholera.

,,pretekstowy scenariusz z obowiązkowym chrześcijańskim tłem (ziew)" - taaaaa .... znafca się znalazł.

Czytałeś kiedykolwiek artykuły Warrenów, albo cokolwiek o ich działalności? Trudno te NUDNE chrześcijańskie wątki pominąć (albo ogólnie chrześcijańskie tło).

użytkownik usunięty
Selene91

nie twierdzę, że to niezwiązane z tematem filmu, po prostu film jest kiepski i banalny :)

Mnie tam się podobał, z resztą ja akurat reaguję na filmy o opętaniach więc zależy co kogo straszy:)

użytkownik usunięty
Selene91

:) ja się boję jak za dużo nie jest wytłumaczone, a wskazanie palcem diabła jako winowajcy drastycznie obniża "straszność".

Ale winowajcą czego? Opętania?

ocenił(a) film na 5
sloniasek

Ooo czyli to musi być bardzo dobry film.
Pewnie się za niedługo wybiorę do kina.
Dzięki za opinię.

użytkownik usunięty
forzamilan1

Dobry film to Gerontofilia, polecam!

ocenił(a) film na 5

Oczywiście, dla ludzi z odpowiednio rozwiniętym zespołem Downa.

forzamilan1

Dlaczego tak uważasz? Tak na dobrą sprawę oceniasz coś czego pewnie nie widziałeś, co sugeruje bardzo niska ilość ocen i do tego obrażasz chorych ludzi.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
forzamilan1

18 letniemu chłopakowi spodobal się straszy facet, a ty już dostajesz orgazmu :D

forzamilan1

Kieruję się tylko jedną zasadą w życiu - 'żyj i daj żyć innym'. Niech każdy sam swoją dupę pakuje tam gdzie mu się podoba, co mi do tego? Równie dobrze mogę powiedzieć, że Ci co oglądali film 'Siedem' są niedorozwinięci, bo oglądają taki brutalny film. Bez przesady może co? Jeżeli sądzisz, że określa nas to co oglądamy, to ja naprawdę nie wiem co mówi o tobie Eurotrip i American Pie ocenione w granicy 8-9, skoro to jedne z bardziej pustych i kompletnie nic nie wnoszących sobą filmów. Też taki jesteś rozumiem?

Claudija91

W sumie są filmy o prostrzych dialogach, fabule itd. które robione są specjalnie dla ludzi mniej inteligentnych.
Może to nie do końca film, ale taki przykład: trudne sprawy, ewentualnie dlaczego ja, szpital, pamiętniki z wakacji, szkoła, lekarze ;)

ocenił(a) film na 5
Claudija91

Ludzie próbują łamać standardy. To co się wydawało kiedyś chore i zboczone, teraz jest na topie. Ludzie mają zrytą psychikę, próbują przewracać naturę do góry nogami to się kiedyś zemści. Wymieniłaś dwie komedie i argumentu, który użyłaś, nie było to, że ta KOMEDIA nie była śmieszna, tylko, że nic nie wnoszą.. a co mają wnosić kiedy chcę się po prostu pośmiać? Jak ktoś nie ma dystansu do pewnych spraw to będzie oburzony, proste.
Natomiast "Twój" film bardzo wiele wnosi, już widziałem nagłówki "przełamane kolejne tabu", "jestem dumny, że wystąpiłem w tej roli, nie boję się zagrać nikogo, nawet człowieka jedzącego swoje gówno".. takie jest zadanie tego filmu. Jak już wspomniałem, to co jest nienormalne jest na szczycie. Ludzie będą robić z siebie największe ścierwo, robić najobrzydliwsze rzeczy, żeby zaistnieć, będą wymyślać kolejne chore przypadki - film o facecie, który kocha swojego psa, potem jego ich ślub, potem metodą invitro będą chcieli zrobić dziecko pół pies pół człowiek itp. itd.
I znajdą się ludzie, m.in. Twojego pokroju, którzy będą bronić tej nienormalnej "wolności" i "praw" tego typu dziwactw.

Szkoda więcej pisać na ten temat.

ps. tak, też taki jestem :)

forzamilan1

O nie, jaki ty jesteś niepoprawny politycznie! W ameryce długo byś nie pociągnął ;)

sloniasek

W sumie to prequel ;/

ocenił(a) film na 6
MJ_killer

raczej spin off

ocenił(a) film na 2
sloniasek

nie, dużo gorszy

ocenił(a) film na 8
sloniasek

obecnosc lipna?

czlowieku, odejdz z filmwebu, bo jestes kompromitacją. :)

ocenił(a) film na 2
sloniasek

Obecnośc była rewelacyjna. Annabele nieniestety jest dramatycznie zła.

ocenił(a) film na 5
mkamola_2

Annabele jest dobra, nic więcej. W sumie to niektóre motywy mi się podobają (ta dziewczynka zmieniająca się w biegu w dorosłą kobietę, odrzucenie księdza od drzwi kościoła). Brakowało mi tego jednego elementu aby ta lalka mrugnęła raz na jakiś czas. Cały film na to czekałam, każde zbliżenie na twarz lalki czekałam na mrugnięcie a tu lipa. Ten motyw z diabłem był moim zdaniem zbyteczny, bez sensu była jego wizualizacja, przez co film traci sporą ilość uroku. Pomysł fajny, wykonanie trochę gorsze. A no i momentami zastanawiałam się czemu ta matka w niektórych scenach nie pilnuje swojego dziecka. A no i widział ktoś takie duże niemowlę?