PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 88 tys. ocen
5,7 10 1 88366
3,7 15 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

... spierających się o to czy rzeczy takie jak dobro i zło, Bóg i Diabeł, itp. istnieją lub nie. Próbujecie nawzajem się przekonywać, że takie rzeczy istnieją lub nie w zależności od tego czy w to wierzycie czy nie. A ja pytam Was , PO CO? DLACZEGO? Każdy ma prawo wierzyć w to co chce i nie ma powodu żeby przekonywać innych na siłę.

Do osób wierzących w to wszystko : Jakie macie dowody?
Do osób nie wierzących w to wszystko : Jakie macie dowody?

Jeżeli nie wierzysz to zrób coś dla mnie. Taka mała przysługa (oczywiście twoja zgoda lub odmowa należy do ciebie - ja tylko proszę więc nie pytaj po co - ja po prostu nie mam odwagi to sprawdzić bez względu na to czy wierzę czy nie) - kiedy będzie noc, godzina 00.00 pójdź do lustra, włącz kamerę w telefonie czy gdzie tam chcesz i wypowiedz do lustra 3xBloody Marry, a później (o ile będziesz mieć taką możliwość) wyślij mi film. Z góry bardzo dziękuję :)

Rainbow12

Jezeli wierzacy nie maja dowodow na istniene swoich urojen, to po co na sile szukac dowodow na istnienie czegos, czego istnienie nie jest potwierdzone w zaden sposop? Rownie dobrze mozna szukac dowodow na istnienie smerfow.

ocenił(a) film na 9
HAPPY_CHLOE_819

Właśnie o to mi chodzi. Przekonywanie innych do swoich wierzeń jest niepotrzebne i żałosne. A jak już ktoś tak bardzo lubi przekonywać innych to niech potrafi to udowodnić.

Rainbow12

ale przeciesz bog istnieje, ja go widze golym okiem

skorpss

przecież są dowody.

Kamrel

Nie ma i pewnie nigdy nie będzie takowego dowodu, ale może to i dobrze.

ocenił(a) film na 1
Rainbow12

Jeśli chodzi Ci o to, że denerwują Cię takie tematy na forach, to zawsze masz możliwość zakrycia oczu i cichego popłakiwania w kącie.

Niektórzy nie potrafią przejść obojętnie koło chorego człowieka i próbują mu pomóc. Tak rodzą się dyskusje na temat wiary.