PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 88 tys. ocen
5,7 10 1 88372
3,7 15 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

Filmy utrzymane w podobnej konwencji jak "Naznaczony", "Obecnosc" dla mnie trzymaly poziom,
"Annabelle" natomiast już odstaje od reszty... Nie wiem,być może "to już" było, dużo takich tematow
sie przewinelo,poza tym szczerze to nie było się tam czego bac, a najlepsze sceny filmu jak czesto
bywa wykorzystane zostaly w trailerze niestety...Kolejny raz personifikacja diabła przedstawionego
prostym zabiegiem ktory dla mnie się juz "przejadl"... Nie potrafie wymienic scenki ktora przyspieszyla
by mnie szczerze o mocniejsze bicie serca a co nie bylo w zwiastunie... Poza tym motyw
podchwycony z kultowej laleczki "Chucky" (wiadomo ze mniej brutalny inaczej odzialajacy)ale jak
napisalem - to juz bylo... Reasumujac,ciezko teraz o fajny, nie laczacy sie z niczym watek horrorowy
w filmie... To moje zdanie - kto zobaczy,oceni sam...

użytkownik usunięty
brusik

Ja na widok diabla zaczelam sie smiac XD on byl smiszny a nie straszny...i zgadzam sie z toba rozczarowala mnie Annabelle :/ Na "Obecnosci" i "Naznaczonym" ciary mnie przechodzily a tu...nic.

brusik

Filmu jeszcze nie widziałam, ale przypuszczam, że różnica może polegać na zmianie reżysera. Kiedy usłyszałam o spin-offie na temat Annabelle myślałam, że reżyserował go będzie James Wan /autor Obecności i Naznaczonego właśnie/, ale widzę, że w ogóle przy tym filmie nie pracował. Podobnie miałam nadzieję zobaczyć ponownie duet Farmiga-Wilson, który bardzo przypadł mi do gustu. ale niestety wygląda na to, że małżeństwo Warrenów zostało całkiem pominięte w historii. Szkoda, zapowiadało się na niezły film.

ocenił(a) film na 6
brusik

Zaraz po oglądnięciu zwiastunu przypomniał mi się film Dead Silence, który swojego czasu na owy rok uznawałem za niezły film! Czy ktoś kto oglądał może porównać?

abdul85

Zobaczymy jak za rok wypadnie kontynuacja obecności