PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=700711}
5,7 88 tys. ocen
5,7 10 1 88366
3,7 15 krytyków
Annabelle
powrót do forum filmu Annabelle

czy ten film to jakis? odpowiednik: Laleczka Chucky.........???????,

bo nawet mi sie n iechce czytac weicej i szukac info echh. pozdrawiam

marcinkf

Szkoda, że jesteś leniem i ci się nie chce. To nie jest odpowiednik. To jest historia, która - jak twierdzą PRAWDZIWI Warrenowie - jest prawdziwa. Na potrzeby filmu została wyolbrzymiona. Opowiada o duchu który zamieszkał w lalce Annabell która trafiła do dwóch studentek. Lalka zaczęła zmieniać miejsce, pisać wiadomości a na koniec zostawiła na ciele jednej ze studentek super "demoniczne podrapania". Możesz o tym poczytać jak to wygooglujesz, ale pewnie ci sie nie chce... Zresztą, wszystkie historie Warrenów są naciągane i robione dla kasy, a hollywoodzkie produkcje typu Amityville, Obecność czy nawet ta, która teraz wejdzie do kin o Annabelle tylko to potwierdzają. Jak byłam mała to ich lubiłam, potem na internetach przeczytałam o Amityville i się przejechałam na ich "opowieściach", które okazały się bardzo fałszywe. Najgorsze jest to, że w stanach ludzie naprawdę im wierzą i płacą za pomoc... żenada.

InuSama

Dziekuje, wyjątkowo mi się niechcialo oglnie jestem w tych sprawach dociekliwy, dzięki jeszcze raz.....

ocenił(a) film na 6
InuSama

te demoniczne podrapania to chyba miał któryś z chłopaków/kolegów tych studentek. No i generalnie z tego co poczytałem w internetach :) to zgadzam się z Tobą, że nieźle to wszystko naciągane. Wierzyć, nie wierzę ale obejrzeć - obejrzę.

ocenił(a) film na 4
InuSama

Abstrahując od tego, że są oszustami, a wracając do filmu:

Mocno zawalono z samym designem lalki. KTO NORMALNY kupiłby taką lalkę dziecku? No kto? Ona jest cholernie creepy nawet w czystej, nowej wersji.

Dealric

Podzielam zdanie. Przez sam wygląd lalki można mieć koszmary :D

Dealric

No zgadzam się co do wyglądu lalki. Prawdziwa Annabelle wyglądała dosyć... zwyczajnie. Ot co, zwykła szmaciana laleczka z uśmiechniętą mordeczką. A ta... xDDD Ta wygląda masakrycznie strasznie, nikt by takiej dzieciakowi nie dał XD

ocenił(a) film na 4
InuSama

Dokładnie o to mi chodzi. Zwykła była szmacianką jakich są tysiące. I np za mojego dzieciństwa chyba każda moja rówieśniczka miała coś takiego bądź podobnego.
A design filmowy, to cóż... Może jako porcelanowa lala dla kolekcjonerów, ale to bardzo może. Za to dla dziecka? Trauma na pół życia niemal gwarantowana.

ocenił(a) film na 4
Dealric

Ale to właśnie nie miała być lalka dla dziecka ( bo oni nawet płci dziecka wtedy nie znali) ale dla żony, która kolekcjonowała wszystkie porcelanowe lalki. A to że te wszystkie lalki plus ta makabrycznie straszna i brzydka były w pokoju dziecka to już inna historia :). Na szczęście i tak później już tej lalki nie było.