Apartament

A-pa-teu
2006
6,0 2,2 tys. ocen
6,0 10 1 2221
Apartament
powrót do forum filmu Apartament

Film uważam za całkiem udany i szczerze go polecam, mimo że mam pewne wątpliwości, co do jego związku z japońską "Klątwą Ju-on". A dlaczego? Otóż w filmie pojawia się duch kobiety, który aż nazbyt przywodzi mi na myśl morderczą żonę z "Ju-on" - ten sam sposób poruszania się, pochylona głowa, włosy opadające na twarz i do tego wydaje takie same dźwięki Confused . Nie wiem jednak czy film miałby być plagiatem czy kolejnym, po amerykańskiej wersji remake'm. Jeśli to ostatnie to trzeba przyznać, że całkiem udanym, jako że przedstawia zupełnie inną historię niż "Klątwa".
Film sam w sobie nie jest może oryginalny, ale jednak jest ciekawy, nagły zwrot akcji dość zaskakujący, dlatego wielbicielom tych klimatów szczerze go polecam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
agusssia

poogladaj inne horrory azjatyckie.
w każdym praktycznie jest postać takiej właśnie kobiety.
[widocznie tego właśnie boją się Azjaci x)]

ocenił(a) film na 8
Lorapi

Mnie tam się podobał - momentami naprawdę można byłó dostać zawału serca (np. gdy buszowała po mieszkaniach z tym swoim krzykiem brrrr....ah!) Całkiem nieźle wyszedł ale czy azjaci nie przeginają już z tymi dziewczynkami w długich czarnych włosach...Prawie kazy ich horror zawiera ową zjawę dziewczyny.Zaczyna mnie to nudzić po woli...
8/10