7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187804
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

APOCALYPTO czy 300?

ocenił(a) film na 10

Wiem że filmy są zupełnie inne i porównanie brzmi nieco bez sensu, ale który Wam się bardziej podoba? Jedno przyznacie: obydwa filmy są brutalne, ale tego oczekujemy od tego typu filmów. Kiedy ktoś narzeka na brutalizm, niech raczej idzie na komedię familijną.

Jeśli chodzi o mnie, APOCALYPTO oceniam na 10/10 a 300 9/10.

Frank

wg. mnie Apocalypto...za Mela Gibsona,efekty, pejzaże, realistyke, fabułe, muzyke i montaż....polecam!

ocenił(a) film na 4
Frank

zdecydowanie 300, w Apocalypto tylko biegaja po tym lesie i nic...
moje oceny to:
300 - 8/10
Apocalypto - 6/10

Bad_Santa

niby tak, ale np. w 300 film sie zaczyna bardzo smętnie, rozkreca sie na ostatnie 20 minut gdy zaczynaja walke....ehh...nie podobal mi sie....

ocenił(a) film na 8
Frank

300 -------- 9/10
Apocalypto - 8/10

Przy okazji dobrym pytaniem by było: czy Mel Gibson dzięki Apocalypto poszedł dalej czy cofnął się względem Pasji? (zaznaczam, że według mnie idzie w dobrym kierunku)

ocenił(a) film na 8
Newage

Zawsze wolę kiedy gość gania po lesie niż stoi i wygłasza kazania na prawo i lewo. Gdyby nasz Łapa strzelił taką gadkę (jak te z 300) na tej piramidzie to zapewne Majowie by się popłakali i zawstydzili głęboko swoimi niecnymi czynami. Nie wątpię też że wyciągnęliby amerykańskie flagi i machali nimi malowniczo w środku dżungli... Ach rozmarzyłem się. :P

Te stężenie patosu w 300 jest tak nieznośne że zdzierżyć się tego nijak nie da. W obrazie Gibsona nie ma tego zupełnie - choćby w tym wielka przewaga Apocalypto.

300 6/10
Apocalypto 8/10

ocenił(a) film na 1
Frank

2 maksymalne gnioty 0/10 i 0/10 wielkie nieporozumienia!!!

ocenił(a) film na 8
Frank

NwR - podałeś uzasadnienie na poziomie...

ocenił(a) film na 10
Frank

Obydwa filmy sa zaje*****!!! Oceniam je 10/10 sa poprostu fenomenalne ogladalem je po kilka razy bo tak mi sie podobaly. Pzdr

ocenił(a) film na 6
Frank

Apocalypto jednak lepsze... Co nie oznacza że jest dobrym filmem... Jednak obydwie produkcje są całkiem inne...

Frank

jeden i drugi 10/10.zdecydowanie. Newage nie podam argumentacji. tylko mnie za to nie zlinczuj (sie usmialam po tym twoim tekscie) ale mysle ze argumentowac nie musze. aaaaa. dodoam jeszcze. filmy do obejrzenia w kinie. zdecydowanie. co nie znaczy ze nie w kinie to juz nie do obejrzenia.