7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187795
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

No Mel, spisałeś się po raz kolejny. Muszę powiedzieć, że Mel Gibson jako reżyser spisuje się bardzo dobrze, powiedziałbym, że genialnie. Po tak kontrowersyjnej Pasjii przyszedł czas na pokazanie życia starożytnego plemienia Majów. Myślę sobie: pomysł dobry, ciekawe jak będzie z realizacją. Hmm... Skoro Gibson ma wyreżyserować ten film to będę spał spokojnie. Napewno się nie zawiodę. I NIE ZAWIODłEM SIE ! Apocalypto Mela Gibsona to piękny film opowiadający o odwadze, honorze, miłości, przyjaźni. Reżyser zabiera nas we wspaniałą podróż aby odkryć styl życia ówczesnych plemion. To co tam pokazał budzi śmiech, współczucie, złość i strach. Momentami przerażający, szybki, dający do myślenia, nie pozostawia obojętnym. Wspaniałe zdjęcia, piękne plenery, bardzo dobre gra aktorska.
Smaczkiem jest również to, że film będziemy oglądać nie po angielsku lecz w autentycznym dialekcie Majów. Pomysł sprawdzony z Pasjii.
Oh tak Mel Gibson - brawa dla tego pana!
Zrobił film genialny, powiem więcej. Stworzył zajebiste kino, które na długo zapada w pamięć.
Musicie to zobaczyć !!!

użytkownik usunięty

Muszę przyznać, że film wywarł na mnie pozytywne wrażenie.

ocenił(a) film na 9

Zgadza się! Film jest niesamowity. Moge go oglądać wiele razy i za każdym razem jestem nim zachwycony... Mel Gibson pokazał wielką klasę jako reżyser.