PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=249289}
7,3 187 tys. ocen
7,3 10 1 187403
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Witam, mógłby mi ktoś dokończyć fabułę filmu? Niestety zasnąłem na reklamie i obudziłem się 3h później...
Ostatnią scenę, jaką pamiętam to ucieczka przed czarną panterą, która zaatakowała jednego z członków cywilizacji 'kamiennej'. Co było dalej? Będę wdzięczny za pomoc ;)

ocenił(a) film na 6
Reayuk

Uciekał dalej, aż w pewnym momencie musiał skoczyć z wodospadu. Tak też zrobił potem wykrzyczał, tak po krótce do nich że to on tu rządzi itp, a ten ojciec tego co zabił go ten łapa jaguara (nie pantera), najpierw kazał wszystkim tam wskoczyć, ale jeden zaczął coś gadać i go zabił. Gdy skoczyli, rozpoczęli maraton... znowu... jednego załatwił tak że na igłach drzewa dał jad żaby O_o i strzelił w niego, potem tego PYSZAŁKA, chyba wiesz który xD rąbnął go toporem w głowę, potem tego ojca... xD zagonił go w pułapkę i dostał taką jakby kratką z drzewa z kolcami, potem jeszcze dwóch go goniło, wybiegli na wybrzeże, i tam konkwistadorzy płynęli, tych dwóch zdziwionych się patrzyło, więc ŁAPSKO jaguara... uratował, tą kobietę z dzieckiem gdzie... ona w prawie zatopionym dole, urodziła następne.... było widać że są jeszcze połączeni pępowiną i dalej nie oglądałem, ale to był chyba koniec.

ocenił(a) film na 9
Reayuk

To ja opowiem... No i ścigali go dalej, Jeden z nich zobaczył na drzewie niebieski ślad. Oparł się o drzewo, a tam ukąsiła go kobra. Łapa Jaguara skoczył z wodospadu i zaczął krzyczeć "Jestem Łapa Jaguara, to mój las, mój ojciec tu polował, ja będę tu polował i moje dzieci będą tu polować" Jeden ze złych zaczął coś mamrotać, więc szef go zabił po czym kazał wszystkim skakać, wszyscy przeżyli prócz jednego który rąbnął o skałę głową. Ucieka dalej i wpada w ruchome piaski, ale jakimś cudem się wydostał. Był cały obłocony i powiedział że ich się nie boi, zawinął w wielki liść ul i rzucił w stronę złych (pszczoły ich pogoniły) uciekał dalej znalazł trzy małe patyczki zamoczył w jadzie żaby schował się w krzakach i zabił jednego ze złych, a reszta go ominęła, ale zobaczył go ten co na początku nazwał go Prawie, i zaczyna się walka biegną w swoim kierunku, gość machał tym swoim badylem i drasnął w czoło Łapę Jaguara, ten natomiast wziął badyl zabitego przed chwilą i zadał cios w policzek złemu ten upadł na kolana i powiedział "Prawie" Łapa Jaguara go dobił i pobiegł dalej, zaczął lać deszcz powoli jego żona i dziecko zaczynały się topić, a źli gonili go dalej, Łapa Jaguara się zatrzymał, a szef tych złych biegł w jego kierunku, nagle potknął się o linkę poleciała kość i ta pułapka go przebiła (Ta sama co na początku jak polowali na tapira) Ale zostało jeszcze dwóch pobiegli na plażę tam zobaczyli statki i białych płynących w ich stronę łódką, tamci dwaj podbiegli bliżej, a Łapa Jaguara skorzystał z okazji i pobiegł do lasu ratować żonę i dziecko, tymczasem żona urodziła w wodzie i prawie się potopili, ale Łapa Jaguara ich wyciągnął i poszli szukać nowego życia.

ocenił(a) film na 8
Reayuk

Dziękuję za streszczenie dalszej akcji filmu. Trochę żałuje, że nie dotrwałem do końca, ale tak bywa czasem. Film świetny, bardzo mi się spodobał pomimo faktu, że nie jestem miłośnikiem tego typu kina. Dziękuję jeszcze raz! ;)