Gdy zabijają w filie tego dużego ślicznego kociaka zwango pumą to nie była to śmierć naprawdę?
Zn nie zabili go w rzeczywistości?
Co to za pytanie? Po pierwsze to był jaguar a nie puma a po drugie to są pod ochroną.
W filmie to był jaguar, ale tak naprawde muszę cię zmartwić bo to była pantera, w dodatku czarna. Jaguar niestety jest w centki i jest troszkę większy, zaraz po tygrysie i lwie...
Pantera to taka amerykańska kapela metalowa, albo niemiecki czołg. Łacińskie "panthera", to po prostu kot ryczący, czy jakoś tak. W Apocalypto mieliśmy do czynienia z jaguarem, największym kotem Ameryki płd. Są zarówno w ciapki jak i czarne, te drugie występują rzadziej a barwę zawdzięczają zwiększonej ilości melaniny, ciemnemu pigmentowi w skórze.
tak naprawdę czarna pantera to w rzeczywistości lampart tylko że czarny,
oglądałam dużo programów przyrodniczych to wiem;) a jaguar to co innego niż
lampart
zabili go naprawdę, wogóle to powtarzali to ujęcie 8 razy, więc w sumie zadźgali 8 czarnych panter.
F U C K D I R E C T O R ! ! !
Od czego są efekty komputerowe? Po to aby nie zabijać zwierząt! Gdybym wiedziała, nie kupiłabym filmu...
Rzeczywiście nie użyto efektów komputerowych... Bo kotek był animatroniczny, taka elektroniczna kukiełka :)
Wystarczyło dobre przyjrzeć się oczom tej pumy żeby zobaczyć, że prawdziwe to one nie są.
Nie znam się na efektach komputerowych i innych tego typu rzeczach. a są filmy w których naprawde zabijali zwierzęta więc się pytam.
PS Nikt u mnie nie wykluczył tępoty, więc może jestem. Ja nie oceniam, bo byłabym stronnicza. [to ironia]
Więc jednak wiesz o istnieniu słowa "ironia". Brawo!
Kolejnym krokiem powinno by nauczenie się ją rozpoznawac.
Czego serdecznie życzę
PROZAiC
Hedwiga, Ty na serio jesteś taka głupia czy jaja sobie robisz? Twoje wypowiedzi to idealne potwierdzenie tezy, że wszyscy ci obrońcy zwierząt i inni "ekolodzy" to banda idiotów
Ty natomiast jesteś potwierdzeniem, że prostackie uogólnienia ogłaszane publicznie świadczą co najmniej o niedorozwoju umysłowym.