7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187795
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

Całkowicie nie zgadzam sie z krytykami odnośnie nowego filmu Mela Gibsona. Widziałam go w sumie przez przypadek w kinie, zaraz po premierze i powiem szczerze, ze nie zawiodłam sie na rezyserii Gibsona. On tworzy "sztukę", która jedni rozumieją, a inni nie. Ten film nie jest dla amatorów szczelanin, wybuchów. Pokazuje nam wolę przetrwania i ogromną miłość człowieka. I trudno byłoby lepiej to zobrazowac. Mimoze, ze jestem wielką fanka Mela do jego filmów podchodze bardzo obiektywnie i z wielka stanowczością uwazam, ze stworzył arcydzieło, które stawia go wśród najlepszych, juz poraz kolejny.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 5
dzagoda7

A mnie ten film tylko utwierdził w przekonaniu, że Gibson to dobry rzemieślnik a nie artysta. Apocalypto to starannie zrealizowana produkcja (poza paroma niedociągnięciami i absurdalnymi scenami} z dobrymi efektami, muzyką i trzymającą z napięciu akcją. Najsłabiej przedstawia się niestety fabuła, prosta, płytka i schematyczna. Spodziewałem się znacznie więcej po człowieku odpowiedzialnym za Braveheart.