7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187795
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

moim marzeniem jest abym w zyciu ogldala tylko tak dobre kino. to byl jeden z nielicznych filmow ktore mnie porazil jednoczesnie bylo mi niedobrze ale im bardziej bylam zniesmaczona, przerazona i zszokowana tym bardziej wzrastal u mnie podziw i fascynacja filmem ktorzy przerosl wszytsko co ostatnio ogladalam. Mel jest geniuszem. Pasja pozostawial mnie chlodna Apocalypto spowodowalo wrzenie w moich zylach.

cala koncepcja swiata, zakonczenie, zdjecie, muzyka nosi znamiona geniuszu, kazde zdzblo trawy, kropla krwii i potu ma swoje znaczenie, kontrast miedzy swiatem lasu a swiatem kamieni jest jaskrawy a jednak nie przekraczajacy granic wyobrazni.

ten film udowania ze sa jeszcze tacy rezyserzy ktorzy potrafia zapewnisc napiecie do ostatniej sakundy.

nie bylabym jednak soba gdybym czegos sie nie czepila. i oto czepiam sie. zaluje ze uslyszalam przepowiednie chorej dziewczynki. od tego momentu zylam juz w przekonaniu ze glowny bohater sie uratuje i film skonczy sie wzglednie dobrze. szkoda ze nie moglam do ostatniej chwili tkwic w niewiadomej...

goraco polecam i daje 9.
podziw podziw podziw!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
Aschette

Aschette o ile z twoją oceną "Labiryntu fauna" zupełnie się nie zgadzam o tyle tu w pełni popieram - jest to świetne kino, choć niewątpliwie nie dorównuje poprzednim dziełom Gibsona, jak choćby "Braveheart" i kontrowersyjna "Pasja".Pozdrawiam.