7,3 188 tys. ocen
7,3 10 1 187795
6,8 27 krytyków
Apocalypto
powrót do forum filmu Apocalypto

raziło mnie

ocenił(a) film na 8

Film całkiem wciągający, ciekawy, ale faktycznie scena z jaguarem nierealna, pomijając fakt, że jaguary nie są czarne, to one nie gonią ofiary na dłuższych odcinkach, a jak dopadną, to nie chwytają za twarz a za szyje ;) Następne przegięcie, to jak możliwe, że główny bohater uciekał z przebitym bokiem? Taki film, taki reżyser, a taki rażące błędy, porażka! Pomijając te całkiem spore niuansy 8/10

radek_3

jaguary są czarne drogi kolego :] a po drugie to nie rzuca się w oczy to że gonił go na dłuższym odcinku tylko że go w ogóle tak długo gonił bo przecież te koty są dużo szybsze ?? a co do chwytania za twarz a nie szyje to nie wiem czy wiesz ale to był atak na człowiek a nie na jakiegoś zwierzaka. Więc jak już się czepiasz to staraj się jakoś lepiej

ocenił(a) film na 8
grzesiekmistrz

Drogi kolego, jaguary nie są czarne, a to była pantera :( ale mniejsza o to, ja się czepiam, Ty się czepiasz...

ocenił(a) film na 8
radek_3

Pantera to taka amerykańska kapela metalowa, albo niemiecki czołg. Łacińskie "panthera", to po prostu kot ryczący, czy jakoś tak. W Apocalypto mieliśmy do czynienia z jaguarem, największym kotem Ameryki płd. Są zarówno w ciapki jak i czarne, te drugie występują rzadziej a barwę zawdzięczają zwiększonej ilości melaniny, ciemnemu pigmentowi w skórze.