7,1 4,4 tys. ocen
7,1 10 1 4366
6,6 8 krytyków
Arizona
powrót do forum filmu Arizona

Dwie sceny.

ocenił(a) film na 3

Pani rezyser mogła sobie podarowac pokazywania dwóch scen(zabijanie swini,upadek konia)-idiotka.

Berith7777

Czemu idiotka? Pokazywała realia jakie tam panują, kręciła dokument więc gdzie tu oznaki zidiocenia?

ocenił(a) film na 3
dzieniek88

Dobrze-skoro tak uważasz.Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
Berith7777

a co żal Ci zwierząt ?

ocenił(a) film na 3
Poke32

Do tych dwóch scen,słowo "żal" nie pasuje,były niepotrzebne,pokazywanie czyjąś agonie bądż śmierć jest delikatnie mówiąc niesmaczne.

ocenił(a) film na 6
Berith7777

A dla mnie ostatnia scena idealnie podsumowała cały film. Stary koń który nie był już do niczego potrzebny umarł śmiercią naturalną tak samo jak życie wszystkich mieszkańców wsi.

ocenił(a) film na 3
Poke32

Ok.

Berith7777

Należy pamiętać z jakim gatunkiem mamy do czynienia, wszak to dokument drogi Panie.

ocenił(a) film na 3
cylinder

Film dokumentalizowany,a nie dokument.

ocenił(a) film na 8
Berith7777

Pewnie codziennie jesz wędlinę aż uszy Ci się trzęsą, a bulwersujesz się na widok zabijania zwierzęcia...

ocenił(a) film na 3
scorpio84

A czy ja pisałem,że jestem zbulwersowany?

ocenił(a) film na 10
Berith7777

W filmach sensacyjnych też mogli sobie darować strzelaniny. W komediach darować gagi i dowcipy, a w horrorach duchów.
Człowieku, to jest dokument! Dokument, czyli pokazujący i obrazujący daną sytuację film (reportaż, artykuł,itd). Dokument musi być prawdziwy i w tym dokumencie widać to doskonale.

ocenił(a) film na 3
berni_

Ale to nie film o hodowcach trzody.
A tak dla Twojej wiadomości to prawdziwych scen tu nie wiele,większość jest wyreżyserowana,bo to nie film dokumentalny a dokumentalizowany.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Film jest z 1997 roku. Byłem tam w 1999 i wyglądało podobnie. Więc nie pisz mi że nie było tam prawdziwych scen, bo wiem co widziałem.

ocenił(a) film na 3
berni_

Czytaj ze zrozumieniem.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Jesteś tak tępa czy tylko udajesz?

ocenił(a) film na 3
berni_

Tępa?:)
Resztę pozostawię bez komentarza.

ocenił(a) film na 10
Berith7777

Tak, przez "ę" anal-fabetko. Tempa można komuś dotrzymywać, Ty za to jesteś tępa.