PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30896}

Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
2002
7,3 232 tys. ocen
7,3 10 1 231814
7,1 45 krytyków
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

... ale nie tego się spodziewałem.... Oczywiście było się z czego pośmiać, ale uważam że film został nieco przereklamowany. Sporo gagów i to troszkę " nie z tej bajki" - jak np. kryptoreklama sieci GSM IDEA :)) Oczywiście film ma dużo zalet i ogólnie jest przyjemny, a z dosyć efektownym polskim dubbingiem robi jak najlepsze wrażenie, ale... Pozostaje jak zwykle jedno ale... Moim zdaniem zbyt dużo tutaj "gagów" i dzięki temu film francuski skłąnia się nieco ku tendencjom ... "made by USA" - ale może waśnie było takie założenie twórców tego filmu??...

użytkownik usunięty
Kichus

Ze co?!
To byla reklama!? Cytuje: "Idea cos ostatnio przerywa". Sadze ze bossowie w Centertelu lekko sie wkurzyli. Nie dziwie sie ze film srednio Ci sie spodobal jezeli nawet nie rozumiesz tresci dialogow.

ocenił(a) film na 8

Dobry człowieku...
... Kryptoreklama też jest reklamą - na wypadek gdybyś o tym nie wiedział, i też jest formą zwrócenia uwagi na siebie.... A co do filmu to moim zdaniem wykorzystanie zbyt wielu współczesnych odniesień nie zawsze było udane. Jeśli chodzi o treści dialogów, to istnieje też różnica pomiędzy "rozumieniem, a podobaniem" (czytaj z ruchu warg... mówię dużymi literami!)... Nie wszystkie dialogi mają sens. A jeśli chodzi o tworzenie czegoś na kształt amerykańskich "gagów" słowno-sytuacyjnych w stylu francuskim to rzeczywiście wszystko idzie w "dobrą"stronę... Pod warunkiem, że właśnie o to chodziło...

ocenił(a) film na 8

I jeszcze jedno...
.... poszukaj najpierw w słowniku co oznacza słowo "kryptoreklama" - a to Ci pozwoli niewątpliwie lepiej rozumieć komentarze. :)

użytkownik usunięty
Kichus

Czyli
innymi slowy gdy uslusze: "Firma X na ulicy Y w miescie Z jest beznadziejna/fatalna" to takze reklama? Faktycznie, niewatpliwie zwroci uwage sluchacza, ale czy pozytywnie? Reklama ma na celu zwrocenie uwagi ale nie moze przy okazji dyskredytowac produktu, a stwierdzenie "Idea ostatnio przerywa" na pewno nie jest pozytywne dla firmy telekomunikacyjnej.

ocenił(a) film na 8

Nie o reklamie rozmawiamy...
... Reasumując - pomijam mój własny odbiór filmu... Ale podstawową poyłkę widzę w tym, że źle przeczytałeś mój pierwszy komentarz. Przeczytaj go jeszcze raz i zwróć uwagę na słowo "KRYPTOREKLAMA" i nie czepiaj się więcej, że pisałem o REKLAMIE Idei bo istnieje między tymi słowami drobna różnica... Na ile istotna ?- Oceń sam!!!!!
Koniec dyskusji nie na temat!!!!!!!

użytkownik usunięty
Kichus

Wybacz
ale czy koniec dyskusji czy nie to nie Tobie decydowac. Najwyzej mozesz w niej nie zabierac glosu.