Pewien ćpunek kradnie towar dilerowi i ucieka z laską ch wie dokąd. Najpierw bus, potem autostop, potem kradną furę, poznają parę osób... w między czasie ich związek nieco się psuje. Takie tam. W gruncie rzeczy, jak na dwugodzinny film, to mało tych przygód i mało z nich wynika. Ciężko odnieść się do tego, jako do komedii kryminalnej, bo to bardzo wymuszona klasyfikacja i raczej film nie próbuje śmieszyć, a kryminalnej zagadki tu nie uświadczymy. To raczej film drogi i dramat o narkomanach. Czuć w tym ducha kina niezależnego lat 90-tych i to jest chyba jego największym plusem. Realizacja o dziwo daje rade, podobnie jak obsada. Klimacik jest fajny, ale niestety film jest zbyt rozwleczony i w sumie równie bezcelowy, co droga naszych bohaterów. Scenariusz był szczątkowy. Mimo to coś w sobie ma, ale to coś dostrzeże pewnie niewiele osób. Na Wikipedii można przeczytać więcej, jeśli ktoś jest zainteresowany.
Gdzie udało Ci się znaleźć ten film? Szukałam już w wielu miejscach jednak bezskutecznie. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki!
Cinema geddon albo surreal moviez. Może być ciężko tm się dostać... mam go gdzieś... wśród setek dvd-r, ale gdzie? :) Możesz raz na jakiś czas puścić mi przypomnienie na priw to postaram się to jakoś odszukać i Ci przesłać przez jakiś wetransf czy coś. Ale musisz się uzbroić w cierpliwość i nie bój się być upierdliwa :)
trailer: https://www.kinopoisk.ru/film/at-ground-zero-1994-17665/