Moim zdaniem jest to bardzo, ale to bardzo mało prawdopodobne. Film ten musiałby chyba odnieść sukces komercyjny na skalę światową, aby ktokolwiek u nas zainteresował się umieszczeniem go repertuarze kinowym.
A ja bym nie wykluczał, z tego co słyszałem to najdroższy film w historii japońskiego kina, stworzony chyba właśnie po to, żeby pokazać go za granicą.
Czytałem o tym w jakimś wywiadzie z początku 2014. Reżyser Tetsuya Nakashima powiedział, wtedy że film, który chce stworzyć, "będzie najdroższym japońskim filmem w historii". Jak będzie, zobaczymy.
Póki co gdzie nie sięgnę okiem(czy to na anglojęzycznych czy na polskojęzycznych forach i grupach tematycznych poświęconych SnK) to pod się zwiastunem nr 3, 3/4 komentujących odnosi się do filmu bardzo sceptycznie.
Sam jako fan tytanów chętnie obejrzę ten film, jednak również na chwilę obecna nie oczekuję po tej produkcji zbyt wiele.
Dopiero teraz doczytałem, że Tetsuya Nakashima został wybrany do wyreżyserowania filmu w 2011, w grudniu 2012 został, jednak odsunięty od produkcji z powodu różnic twórczych z pozostałymi osobami odpowiedzialnymi za stworzenie filmu. Rok później wznowiono produkcje, ale już pod okiem Shinji'ego Higuchi.
Zobaczymy, wiesz też chętnie obejrzę ale również spodziewam się średniaka... Chociaż to raczej na pewno nie będzie gniot pokroju Dragon Balla w wersji amerykańskiej.
Tak czy inaczej, głowy nie dam, ale w USA chyba miało byc w kinach, tylko że z opóźnieniem. Nie pytaj skąd tą wiadomość wytrzasnąłem, bo sam nie pamiętam, obiło mi się o uszy kiedyśtam i czy jest to prawda nie umiem zweryfikować... trzeba po prostu poczekać
Film będzie wyświetlany w Stanach jesienią :D http://www.comingsoon.net/movies/news/454937-funimation-picks-up-live-action-att ack-on-titan-for-domestic-distribution#/slide/1
Ciężko powiedzieć, jakieś szanse są. Na Crunchyroll podają, że film ma być wyświetlany w 63 krajach i regionach. Gdyby w tym gronie zabrakło Polski była by szkoda.
"The first part of the Shinji Higuchi-directed films, titled Shingeki no Kyojin/Attack on Titan, will open in Japan on August 1, then the second part Shingeki no Kyojin/Attack on Titan: End of the World will follow on September 19. The two films are scheduled to be also distributed in 63 countries and regions in the world."
Ja czytałem na animenetwork, że film będzie wyświetlany w Azji, Australii i obu Amerykach, a tam jest sporo krajów :/ Mimo wszystko mam nadzieję, że wyświetlać go będą również w Europie(zwłaszcza liczę tu na UK i Niemcy), wtedy może zawita i do nas.
Polecam śledzić repertuar corocznego festiwalu azjatyckich filmów Pięć Smaków. Jak gdzieś będzie to z całą pewnością właśnie tam.
Że tak spytam, po co? Film jest kiepski. Nowa fantastyczna czwórka, która wypadła żałośnie wśród amerykańskich recenzentów, pewnie i tak jest lepsza od AoT (nie oglądałem F4 więc spekuluję). Jeśli ten film trafi do Polski rzadko kto na niego pójdzie, a jeśli to zrobi wyjdzie zawiedziony.
Oby nie. Przed chwilą obejrzałam i... po prostu nie chcę, by ten film zmącił opinię tak świetnej serii, jaką jest SNK.
zapomnij, Polska to wciąż kraj, w którym ekranizacje anime bądź mangi to abstrakcja. Do takich produkcji trzeba mieć trochę inny gust, poza tym u nas dobrze prowadzą się tylko blockbustery i ekranizacje komiksów czyli sieczka z USA