Na ogromne słowa uznania zasługują zdjęcia do filmu i chociaż widać że ubarwnione kolorowymi komputerowymi kredkami, to sprawiają mimo wszystko oszołamiające wrażenie! Film sam w sobie już nie był dla mnie aż tak przekonywujący! Początek bardzo fajny i wciągający, Kidman troche jakby obniżyła loty, a Jackman się rozpłakał lecz mnie specjalnie nie poruszył. Fajna naprawdę opowieść, która na dobrą miarę nic wielkiego nie wnosi. Film zrobiony z ogromnych rozmachem lecz bez odpowiedniego zamachu i nie urzekł mnie dogłębnie. Lecz pomimo tego naprawdę przyzwoity ... tyle że trochę za błahy i zbyt familijny ... 7/10
Zdjęcia faktycznie bardzo dobre, i chwilami za bardzo właśnie ubarwione komputerowo, ale to taki szczegół. Wg mnie Nicole może nie zagrała fatalnie, ale kompletnie nie podobała mi się jej rola, a Jackman nawet się postarał. Mnie również ten film nie urzekł dogłębnie, taka sobie historia, schematyczna, choć przyznam, że zakończenia spodziewałem się, że tak powiem, bardziej dramatycznego. Jeszcze warto wspomnieć o efektach - wybuchy podczas ataku były wg mnie super. Ja również stawiam 7, bo mimo wszystko, film ogląda się dobrze i nawet nie jest nudny jak na 3 godziny, ot, taka dobra rozrywka.