PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285935}
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 59037
5,9 17 krytyków
Australia
powrót do forum filmu Australia

Czekalam na ten film poltora roku i dzien po premierze kupilam bilet na nocny seans... Coz, chyba jestem bardziej rozczarowana niz zachwycona. Pierwsze co rzucilo mi sie w oczy to podzial filmu na 2 czesci. Pierwsza, gdzie rzeczywiscie pedza to bydlo i druga - wojenna. W polowie myslalam, ze juz koniec filmu. Akcja jest urwana, np . w jednej scenie nie maja wody, a w nastepnej juz zapedzaja bydlo do miasta...Mialam nadzieje, ze caly film bedzie utrzymany w takiej konwencji ( tzn. z przepedzaniem bydla ). Oczami wyobrazi widzialam ile romantycznych wieczorow przy ognisku mogli spedzic bohaterowie, ile mogli miec po drodze przygod... I tak z dobrego filmu okroszonego humorem w drugiej czesci mamy ciezki film wojenny... To przejscie nie jest lagodne, ten film nie jest spojny. Owszem sa postaci, ktore te wszystkie watki lacza, ale jednak czegos brakuje... Jesli chodzi o pejzaze, to tez nie ma ich duzo. Tytul filmu sugerowal, ze bedziemy mogli poznac Australie, ale jedyne widoki sa w pierwszej godzinie filmu w scenach z bydlem... Duzo mi w tym filmie brakuje, naprawde duzo... Jest oczywiscie wiele plusow, ale ja wyszlam z kina z niedosytem. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
kasiak1983

Właśnie, właśnie...te podzieleniie filmu na częścijest bardzo widoczne.