PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285935}
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 59037
5,9 17 krytyków
Australia
powrót do forum filmu Australia

Wrażenia.. ?

ocenił(a) film na 6

Właśnie wróciłam z kina...Z niecierpliwością czekalam na ten film i szczerze mówiąc odrobinę się rozczarowałam, choc to może zbyt silne słowo, bardziej zdziwilam... nie, nie sądze, że film jest zły, wręcz przeciwnie bardzo dobry, moja ocena jest pozytywna, jednak nastawiałam się na rewelację, pewnie dlatego nie mógł spełnić moich oczekiwań. Były zbyt wysokie.

Ogólnie to jest dość klasyczny melodramat, chociaż z happy end'em, czego szczerze mówiąc sie nie spodziewałam. Jest tu miejsce na łzy i wzruszenie, jak i humor ;) Gra aktorska też dobra, chociaż muszę niestety przeznać ze Nicole sie starzeje...zaczyna to być zauwazalne...eh;/ no nic, natura, nic się na to nie poradzi... Bardzo fajnie zagrało dziecko-nie zawsze tak jest, często jest postać sztuczna, a tu-chłopczyk się postarał. Muszę też wspomnieć o cudownyh zdjęciach, które naprawdę robią wrażenie(a już niedługo oscary) ;)A...i jeszcze jedno - film jest za długi, jak dla mnie. Jestem troche niecierliwa ;)

Ocena 8/10 + gdy będzie na dvd, raczej kupię ;)

Bounty

No i po co napisałaś że się kończy happy endem. takich rzeczy zwłaszcza przy świeżym filmie się za cholerę się nie powinno pisać. Teraz już, kurczę, będę wiedział jakie może być zakończenie tego filmu. A tak kiedyś prosiłem aby nie pisać nic o zakończeniu. Moja wina że czytam wszystkie te wpisy.
Wybaczcie że trochę mnie poniosło ale czekam na ten film od dobrych dwóch lat. Strasznie się na niego napaliłem i nie dość że już wiem że nie wyszedł tak jak powinien (z niektórych recenzji) (ale jak niektórzy mówią że jest dobry to znaczy że musi coś w tym być), frekwencja w kinach też nie powala to jeszcze piszą mi jakiego spodziewać się zakończenia.
Muszę jak najszybciej zobaczyć ten obraz, bo dłużej już nie wytrzymam.
Pozdrawiam i zapraszam na mój FilmWebowski blog!

ocenił(a) film na 6
wojtek40i4

...no tak, przepraszam, jakoś się zbytnio rozpisałam ;* ale wiesz, nie jest to typowy happy end...

ocenił(a) film na 8
Bounty

Hej TyŚka ;)

Moje odczucia są takie same! Również troszkę się zawiodłem, szczególnie zakończenie mnie rozczarowało. I to prawda Nic się starzeje i właśnie tutaj widać to dokładnie. Ogólnie film dobry, ale nie lepszy niż MR! Moja ocena to również 8/10 i oczywiście kupuję jak wyjdzie na DVD jako fan Nicole Kidman :) Na dniach pełna recenzja na moim blogu http://www.nkfan.wordpress.com

Sparkling1986

Sparkling, tylko proszę Cię żebyś nie rozpisywał się zbytnio o fabule i nie podawał żadnych konkretnych szczegółów (spoilery), wystarczająco wiem(y) już dużo na jej temat. Skup się raczej na stronie technicznej filmu np. efekty specjalne bo coś mało o nich piszą, o grze aktorskiej oraz o reżyserii. Na pewno będzie to szczera recenzja.
Przeczytam ją z miłą chęcią.
Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 6
wojtek40i4

Drogi kolego!

Jesli chcemy dzielic sie tu wrazeniami z filmu, jesli chcemy o nim rozmawiac i go krytykowac, to musimy podawac szczegoly akcji. Dziwne, ze tego nie rozumiesz. Mam rade...Zamiast gniewac sie , ze ktos napisal zakonczenie, po prostu nie czytaj tych postow. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
kasiak1983

Na przyszłość: najpierw obejrzyj film, potem czytaj wątki, ciekawostki itp. Im mniej wiesz o filmie, tym bardziej Cie zaskoczy ;) I tym lepsze wrażenie/// pozdrawiam ;)