PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285935}
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 59037
5,9 17 krytyków
Australia
powrót do forum filmu Australia

film jest godny polecenia, fabula jest ambitna ale trwaaaaaa trwaaaaaaa i trwaaaaaaaaa w nieskonczooooonosc. tu sie poznaja tam on ja porzuca, tu umiera matka, ci do siebie wracaja, znowu sie rozstaja, dziecko zabieraja, dziecko sie odnajduje, znowu odchodzi, ten do niej wraca. jesli naaprawde sie nudzisz i masz wole 3 godziny to mozna ogladac.

ocenił(a) film na 7
marlie

No właśnie, generalnie film dobry, ale można to było zrobić lepiej i krócej. Jak dla mnie - dobry początek i koniec; początek mnie rozbawił, a koniec bardzo wzruszył - w obu przypadkach genialna gra Nicole.

Jest tu dużo wątków, rasizm, wojna, miłość, nienawiść, ale mi spodobało się najbardziej, że może powstać ogromne uczucie rodzicielskie do dziecka, które niekoniecznie urodziło się nam. Fajnie to zostało pokazane.

Polecam, bo warto, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

użytkownik usunięty
Vampira666

jestem bardzo ciekawa tego filmu :) mam nadzieje że wytrwam :)

ocenił(a) film na 8

z prostego rachunku wynika, że Polsat da dziś tylko 40 minut reklam w ciągu filmu trwającego 2:45.
może się uda wytrzymać... ;)

ocenił(a) film na 8
Hoodzielec

Hugh Jackman *_*

ocenił(a) film na 2
marlie

Sorki ale mam diametralnie odmienne zdanie o filmie. Gra Nicole cienka i drewniana, film strasznie przewidujący i nudny. Nawet krajobrazy nie mogą uratować tego przesłodzonego do granic ludzkiej możliwości filmu.
Jedynie z czym się zgadzam to długość filmu, raz że nudny to jeszcze ciągnie się jak jelita.
Ktoś może powie że jak mi się nie podobał to mogłam nie oglądać. Otóż nie mogłam nie oglądać, bo puścili go w busie jak jechałam do Niemiec. Przez ten film droga wydawała się 2 razy dłuższa :(

marlie

Mógłby się skończyc w momencie kiedy te byki dopędzili do portu bo potem było coraz gorzej. Na początku było dowcipniej i jakoś tak inaczej, potem zrobiło się z tego melodramacisko takie.

ocenił(a) film na 6
marlie

Fabuła średnia, aktorzy nieźli, krajobrazy śliczne (za te widoczki ocena o stopień wyższa ;) ale za długi i na końcu potwornie patetyczny....6/10

ocenił(a) film na 4
domkaG85

W większości jak by się dobrze przyjrzeć było widać,że sporo ujęć było nagrywane w studiu filmowym.A po za tym sama główny wątek był słaby,stworzony tylko po to aby dokleić trochę dramtu,humoru,tajemnicy i miłości,w swoim bądź co bądź krótkim życiu widziałem mase filmów podobnych i w większości lepszych od tego,jedyne co ratuje ten film to poniekąd część 2 (czyli od ataku japońców)która trochę rozkręciła całą akcje i tylko dzięki temu pozwoliłem dać mocną 4.

Fabio24

Nie dotrwałam do końca. Film nudny i zdecydowanie za długi. Gdyby skrócić go do 1.40h i wyciąć kilka zupełnie niepotrzebnych scen dostałby hmm może 7, a tak niestety 5.